Επικαλέστηκε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ σύμφωνα με την κόρη τους είναι κυνηγός και γι' αυτό έχει τον σκύλο
Με δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κακοποίηση ζώου βαρύνεται πλέον ο 67χρονος από χωριό του Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο να βασανίζει την άτυχη σκυλίτσα του κάνοντας της ηλεκτροσόκ μέσω του απαγορευμένου στην αγορά ηλεκτρονικό κολάρου που φόρεσε στο τετράποδο, ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 15.600 ευρώ.
Ο 67χρονος μετά την παρουσία του στις εισαγγελικές Αρχές αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Η οικογένειά του στέκεται στο πλευρό του, με την κόρη του να ισχυρίζεται, μιλώντας στην εκπομπή Live News, ότι ο πατέρας της έπεσε «θύμα πλεκτάνης». Έβαλε δε κατά του ανθρώπου που τον βιντεοσκόπησε και τον κατήγγειλε, λέγοντας: «Σκόπιμα βιντεοσκοπούσε κάποιον άλλον, χωρίς καν να τον ενημερώσει, ότι τον βιντεοσκοπούσε. Όταν στέκεται και παρακολουθεί υποτίθεται τα ζώα που παίζουν και δεν το κάνει καλοπροαίρετα, να του πει: "Ξέρετε αυτό το κολάρο που έχετε, δεν κάνει να το χρησιμοποιείται, μην σας φύγει ο σκύλος, αλλά είναι μόνο για την εκπαίδευση του σκύλου". Δεν το είπε ποτέ».
Συνέχισε δε στο ίδιο ύφος, λέγοντας ότι «τον παρακολούθησε, τον έβαλε να το ξανακάνει, για να τον τραβήξει βίντεο, είδε το κολάρο που φορούσε ο σκύλος, γιατί είχε γυρίσει ο πατέρας μου εκείνη την ώρα από το κυνήγι και δεν το είχε βγάλει ακόμα και του λέει: "πώς λειτουργεί το κολάρο… και ξανά κάν’ το να το δω, δηλαδή ξανά κάν’ το να το δείξω"». Η κόρη του 67χρονου ισχυρίζεται, ότι ο πατέρας της είχε το κολάρο στον σκύλο για εκπαίδευση, με σκοπό το κυνήγι, καθώς φέρεται να κυνηγάει, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που επικαλέστηκε, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.
«Αυτός ο κύριος ήρθε, έστησε μία ενέδρα σε έναν 70χρονο άνθρωπο με 90% αναπηρία, που είναι 50 χρόνια κυνηγός, με άδειες οπλοφορίας, άδεια κυνηγιού. Φυσικά δεν γνωρίζει τον νόμο περί ζώων συντροφιάς, γιατί 50 χρόνια που έχει τα σκυλιά του τα κυνηγετικά, είναι ο μόνος που μπορεί να τα ακουμπάει, εμείς δεν μπορούμε καν να τα χαϊδέψουμε, γιατί πρέπει να ακούνε εντολές μόνο του κυνηγού και να είναι ζώα κυνηγετικά, δεν είναι συντροφιάς που έχουμε μέσα στο σπίτι μας και τα βγάζουμε βόλτα και έχουμε συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουμε» υποστήριξε ακόμη σε ένα παραλήρημα κατά του καταγγέλλοντα.
Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ο 67χρονος δεν τηρούσε τους κανόνες ευζωίας του δεσποζόμενου ζώου, το οποίο δεν είχε τσιπ, ούτε βιβλιάριο υγείας. Με τον νόμο να ισχύει το ίδιο για τα ζώα συντροφιάς και τα κυνηγόσκυλα και τους κανόνες μάλιστα για τα δεύτερα, να είναι ακόμη πιο αυστηροί. Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίστηκε, ότι το κολάρο το προμηθεύτηκε από το διαδίκτυο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Όπως λέει h k;orh του 67χρονου: «Ο άλλος το έκανε σκοπίμως, του την είχε στημένη 100%. Το είχε το σκυλάκι και λίγο έξω, όχι πώς το βασάνιζε το σκυλάκι και ότι δεν το τάιζε. Πριν δέκα ημέρες του είχε κοστίσει 200 ευρώ τα φάρμακα. Με το αμάξι μαζί του το έπαιρνε και πήγαινε για κυνήγι. Σαράντα χρόνια έχει σκύλο, δεν είναι τώρα αυτός ο σκύλος έτσι και το βασάνιζε το σκυλάκι. Εδώ έχουμε ξεφύγει, αυτός τον είχε για το κυνήγι, δεν ήθελε να είναι χοντρός ο σκύλος».
Ο σκύλος απομακρύνθηκε από το αφεντικό του, με τους συγγενείς του να ισχυρίζονται, ότι το ζώο εξετάστηκε από κτηνίατρο και δεν προκύπτει ότι κακοποιείτο. «Είναι εκπαιδευτικό, είναι για τους κυνηγούς, είναι εκπαιδευτικό, είναι να μην τους φεύγει το σκυλί, όταν είναι στο βουνό επάνω, να μην επιτίθεται σε ζώα όπως πρόβατα, είναι τέτοιο πράγμα. Και με παλμό και με ηλεκτρισμό, αλλά πολύ μικρό ηλεκτρισμό. Ήρθαν από εδώ αστυνομικοί και το πήραν το ζώο, το πήγαν σε κτηνιατρείο εδώ στην περιοχή και ο οποίος είπε, ότι ήταν πάρα πολύ καλά το ζώο στην υγεία του, μόνο λίγο φοβισμένο. Ποιο ζώο που το παίρνουν μακριά από τον άνθρωπο που το έχει δύο ξένοι άνθρωποι και το πάνε σε έναν κτηνίατρο φυσικά θα είναι φοβισμένο», λέει η κόρη του.
Η πλευρά του 67χρονου επιμένει, ότι πρόκειται για μία «στημένη» καταγγελία σε βάρος του ηλικιωμένου άνδρα, με την υπόθεση πλέον να μεταφέρεται στην αίθουσα του δικαστηρίου.