«Από 9:30-14:00 άφησαν το κορίτσι μέσα σε ένα κοντέινερ, είχαν γνώση ενός προβληματικού καρδιογραφήματος...»
Η ΕΔΕ που διενεργήθηκε για τον χαμό της 14χρονης μαθήτριας τον περασμένο Δεκέμβριο στη Λαμία «καίει» του γιατρούς του νοσοκομείου.
Υπενθυμίζουμε ότι το κορίτσι «έσβησε» περιμένοντας βοήθεια στο κοντέινερ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και σύμφωνα με την ΕΔΕ αν είχαν ενεργήσει διαφορετικά ι γιατροί το κορίτσι θα είχε σωθεί.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο δικηγόρος Αλεξανδρούπολης Πάρης Παπαδάκης που είναι στην υπόθεση την οποία έχει για λογαριασμό της οικογένειας της αδικοχαμένης Κέλλυς, η Λαμιώτισσα δικηγόρος Σοφία Σταυράκη, κάνει λόγο για ανθρωποκτονία με φυσικούς αυτουργούς δύο γιατρούς, ενώ θα προκύψει υπαιτιότητα και σε άλλους.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Όσον αφορά τον θάνατο του μόλις 14 χρονών κοριτσιού από την Λαμία με αιτία θανάτου covid – 19, πρέπει να μάθει όλο το πανελλήνιο ότι μετά και την έκδοση της ΕΔΕ η αιτία θανάτου άλλαξε και έγινε ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ 2 ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!! Μετά την κατάθεση της μήνυσης από την οικογένεια του κοριτσιού θα προκύψει υπαιτιότητα και σε άλλους ιατρούς…
Το δικηγορικό μας γραφείο μας από κοινού με την εξαίρετη συνάδελφο Λαμίας κ. Σοφία Σταυράκη με τα στοιχεία που είχαμε στην κατοχή μας φωνάζαμε από την αρχή ότι επρόκειτο για ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ και αν οι γιατροί ασκούσαν τα καθήκοντα τους όπως έπρεπε το παιδί θα ήταν ανάμεσα μας. Το μαχαίρι στο κόκκαλο για να αποδοθούν ευθύνες έτσι ώστε κανένα παιδί να μην φεύγει έτσι άδικα..».
Τα παραπάνω επιβεβαίωσε μιλώντας στο LamiaReport και η δικηγόρος της οικογένειας Σοφία Σταυράκη, η οποία τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά.
«Από 9:30-14:00 άφησαν το κορίτσι μέσα σε ένα κοντέινερ και είχαν γνώση ενός προβληματικού καρδιογραφήματος από τις 10:30. Δεν έπραξαν τίποτα» είπε.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το πόρισμα της ΕΔΕ θα παραπεμφθεί στο 5μελες Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ το οποίο μπορεί να επιβάλλει στέρηση εξέλιξης στους υπεύθυνους για 5ετια ή να το παραπέμψει στο Ανώτατο Πειθαρχικό με το ερώτημα της παύσης για ένα χρόνο.
Πέρα από το διοικητικό σκέλος το πόρισμα είναι επίσης στα χέρια της Ανακρίτριας που τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ελέγξει την υπόθεση ποινικά με τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στη διάθεση της δικαιοσύνης, μαζί με τις πραγματογνωμοσύνες και των ιατροδικαστών που όρισε η οικογένεια.