Φωτιά στην Ηλεία: Οι φλόγες «γλείφουν» σπίτια στα Άγναντα – Πυρκαγιά και στον Δήμο Πηνειού – Εκκένωση χωριών

Φωτιά στην Ηλεία: Οι φλόγες «γλείφουν» σπίτια στα Άγναντα – Πυρκαγιά και στον Δήμο Πηνειού – Εκκένωση χωριών

Μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι - Κόκλα - Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί - Δείτε εικόνες

Πολύ δύσκολη τείνει να γίνει η κατάσταση με τη φωτιά στην Ηλεία, καθώς είναι ανεξέλεγκτο το μέτωπο στα Άγναντα, ενώ οι φλόγες «γλείφουν» τα πρώτα σπίτια του ορεινού οικισμού.

Αργά το μεσημέρι, εξαιτίας κηλίδωσης, εκδηλώθηκε ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο, στον οικισμό Λουκά, όπου επίσης η φωτιά είναι μια ανάσα από τα σπίτια, μετέδωσε το patrisnews.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί, και παρά τις τεράστιες προσπάθειες των επίγειων, και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Οι κάτοικοι στα Άγναντα και στον Λουκά, είναι τρομοκρατημένοι, ενώ αρκετοί από αυτούς να βοηθούν τους πυροσβέστες, με όποιο τρόπο μπορούν και δίνουν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη δεν έχει δοθεί εντολή για εκκένωση των οικισμών, ωστόσο δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκονται σε επιφυλακή. Παράλληλα λεωφορεία του δήμου είναι έτοιμα να μεταφέρουν κατοίκους, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι - Κόκλα

Μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στον οικισμό, Πηγάδι - Κόκλα, ώστε να τον εκκενώσουν προληπτικά και να κινηθούν προς την περιοχή Σίμιζα, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε γειτονική δασική έκταση.

Δύο τραυματίες

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, την ώρα που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Ο πρώτος, διακομίσθηκε νωρίς το μεσημέρι, με εγκαύματα, στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, στην Πάτρα, και ο δεύτερος χτύπησε στο κεφάλι, και μεταφέρθηκε από συναδέλφους του μέχρι το ασθενοφόρο που έσπευσε για να τον διακομίσει στο Νοσοκομείο.

Φωτιά και στον Δήμο Πηνειού

Ανησυχητική είναι η κατάσταση σε όλο το νομό Ηλείας, καθώς έχει ξεσπάσει φωτιά και στο Δήμο Πηνειού.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στα Άγναντα: