Συντριβή Αντόνοφ στην Καβάλα: Διάβημα της Ελλάδας στη Σερβία για το φορτίο του αεροσκάφους

Συντριβή Αντόνοφ στην Καβάλα: Διάβημα της Ελλάδας στη Σερβία για το φορτίο του αεροσκάφους

«Έχουμε φωτιά στον κινητήρα», τα τελευταία λόγια του πιλότου

Εξηγήσεις από το Βελιγράδι ζητά η Αθήνα για επικίνδυνο φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος Αντόνοφ που συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου κοντά στην Καβάλα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι θα πραγματοποιήσει άμεσα διάβημα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς από την σερβική για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο βράδυ.

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων και των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας στο σημείο όπου κατέπεσε το Antonov, το βράδυ του Σαββάτου στην Καβάλα, ώστε να απομακρυνθούν τα πυρομαχικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Οpen, η συγκεκριμένη επιχείρηση μπορεί να συνεχιστεί ακόμα και για 4 εβδομάδες, αυτός είναι και ο λόγος που κριθηκε αναγκαίο να παραμένει σε ισχύ μέχρι νεωτέρας η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στις αγροτικές περιοχές των Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκάλυψε το δραματικό διάλογο του πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους με τον Πύργο Ελέγχου.

Ο διάλογος:

Πιλότος Antonov: Έχουμε φωτιά στον κινητήρα. Προσπαθώ να τον σβήσω

Πύργος Ελέγχου: Μπορείτε να φτάσετε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ή της Καβάλας;

Πιλότος Antonov: Δημιουργούνται και άλλα προβλήματα στο αεροσκάφος. Θα προσπαθήσω να προσγειωθώ στην Καβάλα.

Πιλότος Antonov: Ενημέρωσέ μας

Πιλότος Antonov: Χάνω το ένα όργανο του αεροσκάφους πίσω από το άλλο.