Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι υποστηρίζει στο υπόμνημά της για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι υποστηρίζει στο υπόμνημά της για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Στο πολυσέλιδο υπόμνημά της δίνει την δική της εκδοχή για τα σημάδια στα πρόσωπα των κοριτσιών και τονίζει ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει κακό στα παιδιά της

Με ένα υπόμνημα 17 σελίδων έδωσε τι δικές της εξηγήσεις σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Όθωνα Παπαδόπουλο, η 33χρονη προφυλακισμένη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αρνείται την τέλεση της πράξης, επαναλαμβάνει ότι ποτέ και για κανέναν λόγο δεν θα μπορούσε να στραφεί ενάντια στα ίδια της τα παιδιά και με λύπη διαπιστώνει, πως αν και τα μεγάλωσε με φροντίδα και προσοχή, δεν μπόρεσε να τα δει να μεγαλώνουν. Η Ρούλα Πισπιρίγκου απαντά και για τα σημάδια στα πρόσωπα της Μαλένας και της Ίριδας, που η ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας χαρακτηρίζουν προθανάτια και ότι προέρχονται από χέρι, που τους προκάλεσε ασφυξία.

Ειδικότερα, για την Μαλένα υποστηρίζει, ότι τα σημάδια στο πρόσωπο της δεν είναι προθανάτια, όπως τα περιγράφουν οι ιατροδικαστές, αλλά περιθανάτια και προκλήθηκαν κατά την προσπάθεια ανάνηψης της Μαλένας από τους γιατρούς. Αναφορικά με τον θάνατο της Ίριδας, η Πισπιρίγκου υποστηρίζει, πως το σημάδι στο πρόσωπο ήταν έκζεμα και το είχε από πριν και γι’ αυτό ελάμβανε αγωγή. Σχετικά με τη στάση στην οποία βρέθηκε νεκρό το 6 μηνών βρέφος, δηλαδή παράλληλα με το κρεβάτι, ισχυρίστηκε ότι αυτό συνέβη, επειδή η Ίριδα είχε αρχίσει να μπουσουλάει και άλλαζε θέσεις μέσα στην κούνια της.

Η 33χρονη κάνει ακόμη μια αναλυτική εξιστόρηση των γεγονότων μιας πολύ μεγάλης περιόδου από τον γάμο της με τον Μάνο Δασκαλάκη, τις επιθυμητες -όπως λέει- εγκυμοσύνες και εξιστορεί όλα τα γεγονότα της οικογενειακής τραγωδίας μέχρι τον Ιανουαρίου του 2022 και τον θάνατο και του τρίτου της παιδιού.

Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών θα κρίνουν, αν οι εξηγήσεις της μέσω του υπομνήματος, καλύπτουν τα ερωτήματα τους και θα αποφασίσουν, εάν θα ζητήσουν συμπληρωματικές απαντήσεις ή αν θα στείλουν την ανωμοτί κατάθεση της 33χρονης στη Δικαιοσύνη, που θα έχει τον τελευταίο λόγο για το εάν θα ασκήσει σε βάρος της νέες διώξεις.