Δημήτρης Λιγνάδης: Κάθειρξη 12 ετών για τους δύο βιασμούς 17χρονων αγοριών

Δημήτρης Λιγνάδης: Κάθειρξη 12 ετών για τους δύο βιασμούς 17χρονων αγοριών

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα αφεθεί ελεύθερος με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, τον κατηγορούμενο για δυο υποθέσεις βιασμού 17χρονων αγοριών και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών, κατά πλειοψηφία, καθώς η πρόεδρος, μια σύνεδρος και ένας ένορκος είχαν την άποψη, ότι πρέπει να του επιβληθεί ποινή 11 ετών.

Για την πρώτη υπόθεση το δικαστήριο επέβαλε κατά πλειοψηφία (4-3) ποινή κάθειρξης 5 ετών η οποία είναι η ελάχιστη που προβλέπεται στην συγκεκριμένη περίπτωση. Μειοψήφισαν δυο ένορκοι και ένας σύνεδρος που ζήτησαν να επιβληθεί κάθειρξη 7 ετών. Για την δεύτερη υπόθεση επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο κάθειρξη 10 ετών κατά πλειοψηφία (4-3). Η πρόεδρος , μια σύνεδρος και μια ένορκος μειοψήφισαν ζητώντας να καταδικαστεί ο Δημήτρης Λιγνάδης σε κάθειρξη 6 ετών.

Οι αποφάσεις του δικαστηρίου για την ενοχή και τα ελαφρυντικά ,σχεδόν, στο σύνολο τους ελήφθησαν κατά πλειοψηφία με την πρόεδρο, μάλιστα, να είναι μεταξύ αυτών που ψήφισαν υπέρ της αθώωσης του κατηγορούμενου σε όλες τις υποθέσεις. Ο εισαγγελεας της έδρας ζήτησε να επιβληθεί στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών .

Το δικαστήριο, πλέον, θα κληθεί στη συνέχεια να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτό το αίτημα
αναστολής εκτέλεσης της ποινής του κατηγορούμενου. Ήδη, ο εισαγγελεας ζήτησε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση, γιατί ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρχει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο.

Μαρία Ζαχαροπούλου