Μετά το ιατροδικαστικό πόρισμα για της Μαλένα και την Ίριδα αναμένεται να κληθεί σε νέα κατάθεση η Ρούλα Πισπιρίγκου και ενδεχομένως και άλλα άτομα
Κρίσιμη αναμένεται η εβδομάδα που ξεκίνησε για το θρίλερ με τους θανάτους των τριών κοροτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, με τις εξελίξεις σε Αθήνα και Πάτρα να αναμένονται καταιγιστικές και το ενδεχόμενο για νέες διώξεις να πυροδοτούν αντιδράσεις στους εμπλεκόμενους.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο εν διαστάσει σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης και η αδελφή της Δήμητρα Πισπιρίγκου, βρίσκονται στο επίκεντρο, με τις νέες αναλύσεις ιατροδικαστών να προκαλούν συζητήσεις και τα αιτήματα των δικηγόρων που εκπροσωπούν συγγενείς της σπιτονοικοκυράς για να ανοίξει ο φάκελος του θανάτου της, να ανεβάζουν το θερμόμετρο ακόμα περισσότερο. Η 33χρονη προφυλακισμένη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας δηλώνει πανέτοιμη να καταθέσει όπου και όποτε τη ζητηθεί.
Παρά τις στοιχεία και τις ενδείξεις για τις δολοφονίες των παιδιών της, η ίδια θα αρνηθεί τα πάντα. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, εμφανίζεται ικανοποιημένη από την κατάθεση που έδωσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ, υποστηρίζει ότι δεν προέκυψε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για εκείνη και επαναλαμβάνει, πως τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει από το πόρισμα Καρακούκη-Καλόγρηα μπορούν να αμφισβητηθούν. Η Ρούλα Πισπιρίγκου κάνει λόγο για μια πλεκτάνη που στήθηκε σε βάρος της και όπως λέει, σύμφωνα πάντα με τους συνηγόρους της, είχε σαν αποτέλεσμα να διασυρθεί, ενώ δεν έκανε το παραμικρό.
Τα βλέμματα βρίσκονται στραμμένα και στη Δήμητρα Πισπιρίγκου και στην τελευταία κατάθεση που έδωσε. Πληροφορίες θέλουν τη Δήμητρα Πισπιρίγκου να συναντήθηκε με δικηγόρο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την παραμονή της κατάθεσής της. Για την ώρα, πιστεύει πως η 33χρονη αδελφή της είναι αθώα και πως δεν έβλαψε κανένα από τα παιδιά της. Αν αποδειχθεί το αντίθετο, θα την ξεγράψει, όπως φέρεται να έχει πει, ενώ αν ασκηθεί δίωξη και σε βάρος της, θα απευθυνθεί στον δικηγόρο, που την συμβούλεψε πριν την κατάθεση.
«Κλειδί» στις εξελίξεις που έρχονται, είναι το πόρισμα Καρακούκη και Καλόγρηα, που όπως φαίνεται, συνεχίζει να προβληματίζει ακόμα και ιατροδικαστές. Όλα αυτά, την ώρα που ο Μάνος Δασκαλάκης έχει πάντα στο μυαλό του, να κινηθεί νομικά, κατά των γιατρών που έπαιξαν ρόλο στα δραματικά γεγονότα. «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει και το τι θα κάνει ο κύριος Δασκαλάκης, δεν με απασχολεί καθόλου» δήλωσε η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου, που ανέλυσε τα ευρήματα στα όργανα της Ίριδας.
Για την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα, που έβαλε την υπογραφή της στο αρχικό πόρισμα για τον θάνατο της Μαλένας, τα δημοσιεύματα και η έκταση που πήρε η υπόθεση, έχουν διαταράξει την οικογενειακή της γαλήνη, όπως υποστηρίζει. «Η χρήση της εικόνας μου, αφενός μεν δεν εξυπηρετεί κανέναν δημοσιογραφικό σκοπό, αφετέρου δε προκαλεί ιδιαιτέρως μεγάλη αναστάτωση, όχι μόνον σε εμένα, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας μου, ιδίως δε στα δύο ανήλικα τέκνα μου» δήλωσε η ιατροδικαστής.
Λέων: Υποδειγματικό το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα
Υποδειγματικό χαρακτήρισε το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να διδάσκεται». Ο κ. Λέων επεσήμανε, ότι οι δύο ιατροδικαστές είναι οι πλέον έμπειροι στην Ελλάδα. «Έχουμε ένα μοναδικό πόρισμα, που θα πρέπει να διδάσκεται, το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογα περιστατικά. Όμως αμφισβητήθηκε» είπε.
Αναφερόμενος στο πόρισμα για τη Μαλένα είπε: «Ο παθολογοανατόμος περιγράφει στην έκθεσή του, ότι δεν υπήρχε ούτε παθολογικό πρόβλημα, ούτε γενετικό, ούτε και ηπατική ανεπάρκεια. Αυτό θα έπρεπε να το αντιληφθεί ο ιατροδικαστής». Και όμως στο πιστοποιητικό, ο θάνατος της μικρής θα αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια, μια διάγνωση που καταρρίφθηκε μετά από 3 χρόνια και τρία νεκρά παιδιά.
Εξελίξεις στην υπόθεση της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας
Την ίδια ώρα στην Πάτρα, οι δικηγόροι συγγενών της σπιτονοικοκυράς πιέζουν, με στόχο να ανοίξει και πάλι ο φάκελος για τις συνθήκες θανάτου της 69χρονης. Δικηγόρος των συγγενών της ζήτησε για ακόμα μια φορά να γίνει εκταφή της σορού της σπιτονοικοκυράς, για να διαπιστωθεί αν η 69χρονη πέθανε από παθολογικά αίτια.