Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Πού καταλήγουν οι ιατροδικαστές για την Μαλένα και την Ίριδα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Πού καταλήγουν οι ιατροδικαστές για την Μαλένα και την Ίριδα

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραδοθούν στην ανακρίτρια τα πορίσματα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα, με τους πραγματογνώμονρε ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογρηά να παραδίδουν τα πορίσματά τους για τα αίτια των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο κοριτσιών που πέθαναν πρώτα χρονολογικά.

ΟΙ τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, δεν έδειξαν σύνδεση του θανάτου τους με φαρμακευτικές ουσίες. Έτσι, όπως επεσήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, οι δύο συνάδελφοί του που έκαναν όλες τις ενέργειες εξαντλώντας κάθε ενδεχόμενο, θα στραφούν πλέον στις ιστολογικές εξετάσεις στα όργανα των δύο παιδιών και από τα ευρήματα σε αυτά, θα καταλήξουν στα συμπεράσματά τους.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Μαλένα και η Ίριδα δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια, με το επικρατέστερο σενάριο τον ασφυκτικό θάνατο, κάτι που προκύπτει από τα ιστολογικά ευρήματα, όπως επεσήμανε ο κ. Λέων, κάτι που σημαίνει πως και αυτά τα δύο παιδιά έχουν πεθάνει από εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε η εκπομπή Tlife, οι κ.κ. Καρακούκης και Καλογρηάς αναμένουν πλέον τα αποτελεέσματα κάποιων επαναληπτικών εξετάσεων, που έγινας στα δείγματα των παιδιών και στη συνέχεια θα παραδώσουν τα πορίσματα τους στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών και από εκεί θα καταλήξουν στον εισαγγελέα, ο οποίος θα κρίνει, αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία και σε βάρος ποιου.

Οι θάνατοι των τριών κοριτσιών από την Πάτρα πρόκειται να διαλευκανθούν πολύ σύντομα, αφού την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να βγει το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών για τη Μαλένα και την Ίριδα, τα δύο κορίτσια που πέθαναν πρώτα χρονολογικά.