Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη πλαστικών στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη πλαστικών στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

Πυκνοί καπνοί έχουν μπουκώσει τον αέρα στην περιοχή

Ξέσπασε φωτιά σε αύλειο επαγγελματικό χώρο επί της οδού Αγίας Σοφίας στον Ασπρόπυργο Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ, ανακοίνωσε πριν από λίγο η Πυροσβεστική.

Η φωτιά καίει σε προαύλιο χώρο όπου υπάρχουν πλαστικά.

Υπάρχουν αναφορές για ισχυρούς ανέμους στην περιοχή, καθιστώντας τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς μεγαλύτερο, λόγω των εύφλεκτων υλικών καθώς κι ότι η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε βιομηχανική περιοχή.

Μήνυμα από το 112

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους του Ασπροπύργου, αλλά και άλλων περιοχών της Αττικής, εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε αποθήκη με πλαστικά στον Ασπρόπυργο. Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

Συγκεκριμένα το προειδοποιητικό μήνυμα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή Ασπροπύργου Αττικής. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών. Οδηγίες προστασίας ΕΔΩ.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά σε επαγγελματικό χώρο με πλαστικά στον Ασπρόπυργο, επί της οδού Αγίας Σοφίας. Αυτή την ώρα επιχειρούν, 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει μεγάλη ένταση καθώς καίγονται πλαστικά, γεγονός που τους ανησυχεί, ενώ οι καιρικές συνθήκες καθώς και τα εύφλεκτα υλικά που υπάρχουν, δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.