Εμφανίστηκε βέβαιος στην ανακρίτρια ότι ο θάνατος του 9χρονου κοριτσιού προέρχεται από εγκληματική ενέργεια - Στο πόρισμα του ζητάρει να ληφθούν τρίχες με εκταφή του παιδιού
Διευκρινήσεις για τα στοιχεία που παραθέτει στο πόρισμα που συνέταξε σχετικά με τα αίτια θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας έδωσε στην 18η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση ο ιατροδικαστής, Σωτήρης Μπουζιάνης για το θρίλερ στην Πάτρα.
Δυο, περίπου, εβδομάδες μετά την υποβολή του πορίσματος στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και ο ιατροδικαστής πέρασε το κατώφλι της Ευελπίδων προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της ανάκρισης με κεντρικό πρόσωπο την Ρούλα Πισπιρίγκου.
Η κατάθεση του ήταν τυπική ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στο ενδεχόμενο να ζητήσει η αρμόδια ανακρίτρια εκταφή της Τζωρτζίνας καθώς ο ιατροδικαστής στο πόρισμα του θέτει το ζήτημα προκειμένου να ληφθούν τρίχες ώστε να ελεγχθεί εάν της είχε δοθεί κεταμίνη ή άλλη φαρμακευτική ουσία σε προγενέστερο χρόνο.
Ο θάνατος της Τζωρτζίνας , σύμφωνα με τον ιατροδικαστή , οφείλεται «σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία (κεταμίνη)» και εμφανίζεται βέβαιος ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Επίσης, στο πόρισμα αναφέρονται ευρήματα όπως η βλάβη στο ήπαρ, η μικρή πνευμονορραγία αλλά και συμφόρηση οργάνων που αντιστοιχούν σε χορήγηση κεταμίνης.
Όπως διαπίστωσε το παιδί δεν πέθανε κατά την διάρκεια της ανάνηψης αλλά σε προγενέστερο χρόνο όταν της χορηγήθηκε η θανατηφόρα δόση κεταμίνης ενώ βρισκόταν μόνο στο μονόκλινο δωμάτιο με την μητέρα του η οποία είναι, ήδη, προφυλακισμένη κατηγορούμενη για την δολοφονία του.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η ώρα θανάτου της άτυχης 9χρονης δεν αμφισβητείται πια και ο βηματοδότης του παιδιού έχει καταγράψει τα πάντα.
Ο κ. Μπουζιάνης, μάλιστα, φέρεται να σημειώνει ότι τα συμπεράσματα του ενισχύονται και από το γεγονός ότι οι ουσίες που έδωσαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης δεν βρέθηκαν καθώς το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Αν η κεταμίνη είχε δοθεί μετά θάνατον, δεν θα είχε ανιχνευθεί, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ανάκρισης έχουν εξεταστεί περισσότεροι από σαράντα μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτές. Την ίδια ώρα, αναμένονται με ενδιαφέρον τα πορίσματα των ειδικών για τους θανάτους των άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη , Μαλένας και Ίριδας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται υπό την εποπτεία του αρμόδιου εισαγγελέα.