Ρόδος: Καταγγελία-σοκ για ασέλγεια σε βάρος 10χρονης από τον θείο της

Ρόδος: Καταγγελία-σοκ για ασέλγεια σε βάρος 10χρονης από τον θείο της

Η Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού ερευνά και υπόθεση απόπειρας παιδικής πορνογραφίας από 40χρονο

Μια νέα σοκαριστική καταγγελία εις βάρος του θείου ενός 12χρονου σήμερα κοριτσιού αποτελεί αντικείμενο επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργείται από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Η μητέρα του παιδιού, η οποία είναι διαζευγμένη με τον σύζυγό της, με τον οποίο ωστόσο διατηρεί καλές σχέσεις, κατήγγειλε χθες, ότι η κόρη της μετά από πίεση και προκειμένου να δικαιολογήσει την άρνησή της να ταξιδέψει στον τόπο καταγωγής και διαμονής του συζύγου της και των παππούδων του, της εκμυστηρεύτηκε, ότι ο θείος της έχει ασελγήσει στο παρελθόν κατ’ επανάληψη εις βάρος της και μάλιστα από την ηλικία των 10 ετών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα dimokratiki.gr.

Η μητέρα συνοδευόμενη από τον συνήγορο ενημέρωσε τις αρχές, που έχουν ήδη κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την λήψη κατάθεσης παρουσία παιδοψυχολόγου από το παιδί, αλλά και για τον έλεγχο του καταγγελλόμενου.

Έρευνα σε βάρος 40χρονου για απόπειρα πορνογραφίας ανηλίκων

Σε μία άλλη σοκαριστική υπόθεση, ένας 40χρονος ο οποίος συνελήφθη στις 2 Μαΐου για απόπειρα πορνογραφίας ανηλίκων, κλήθηκε χθες ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για εξηγήσεις, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που έχει παραγγελθεί από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο 40χρονος που έχει ήδη προχωρήσει στην υποβολή εγκλήσεως εις βάρος της πρώην συντρόφου του για παράνομη επεξεργασία και μετάδοση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, αλλά και για συκοφαντική δυσφήμιση, ισχυριζόμενος ότι ήταν εκείνη που χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο, για να διακινήσει τις γυμνές φωτογραφίες, κατήγγειλε ότι το μήνυμα δεν πήγε μόνο στον ιατρό, που προκάλεσε και την Εισαγγελική έρευνα, αλλά και στην σπιτονοικοκυρά του. Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα -προσφορά υλικού πορνογραφίας ανηλίκων και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της 2ας Μαΐου καταγγέλθηκε από παιδίατρο του Αρχαγγέλου, ότι την προηγούμενη ημέρα και ώρα 19:50 δέχτηκε στο κινητό του τηλέφωνο μήνυμα μέσω της εφαρμογής Viber από ένα κινητό τηλέφωνο, που ανήκει στον 40χρονο, το οποίο απεικόνιζε δύο φωτογραφίες δύο ανήλικων κοριτσιών και στο οποίο αναγραφόταν από κάτω: «θα έχω γυμνές φώτο των κοριτσιών για τιμή θα στείλω μετά». Ακολούθησε κι άλλο μήνυμα με την ένδειξη «λάθος».

Ο 40χρονος απευθύνθηκε σε δικηγόρους και τους ανέθεσε την υποβολή μήνυσης σε βάρος της πρώην συντρόφου του, υποστηρίζοντας ότι ήταν εκείνη που πήρε το τηλέφωνό του και έστειλε δύο και όχι ένα μηνύματα σε ιατρό για να προκαλέσει την δίωξή του. Η σύντροφός του δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της υπέβαλε ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.