«Κανένα ψυχικά υγιές παιδί δεν θα έμπαινε σε μια τέτοια διαδικασία»
Η Κέλλυ Ιωάννου, κλινική εγκληματολόγος, μίλησε στην ΕΡΤ για τα επικίνδυνα παιχνίδια μεταξύ εφήβων στο Διαδίκτυο με αφορμή την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή.
«Η τεχνολογία δίνει απαντήσεις. Με την άρση του απορρήτου θα μπορούμε να βρούμε στοιχεία γι’ αυτή την υπόθεση» δήλωσε σχετικά η κ. Ιωάννου, διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.
Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» η κλινική εγκληματολόγος για το διαδικτυακό παιχνίδι "Black Out Challenge", το οποίο ερευνάται για το εάν συνδέεται με την αυτοκτονία του 14χρονου:
«Τα διαδικτυακά αυτά παιχνίδια μπορεί να ακούγονται τρομακτικά όμως κανένα ψυχικά υγιές παιδί δεν θα έμπαινε σε μια τέτοια διαδικασία», είπε και εξήγησε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ένα σύνολο παραγόντων που είχαν καταστήσει το παιδί ψυχικά ευάλωτο.
«Δεν υπήρξε από πουθενά η πρόληψη και η σωστή αρωγή που θα χρειαζόταν αυτό το παιδί» επισήμανε η κ. Ιωάννου.
Σύμφωνα με την ειδικό, τα παιδιά ζουν σε μια κοινωνία που είναι πιο δύσκολη και σύνθεση γι αυτό και σήμερα γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να είμαστε σε μια εγρήγορση.
«Θα πρέπει να πενθούμε παιδιά για να θυμηθούμε ότι υπάρχουν κενά στο όποιο σύστημα», επισήμανε.
Και όπως είπε «όταν μιλάμε για παιδιά οι μηχανισμοί πρέπει να είναι άμεσοι».
Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή «Από τις Έξι» και ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος τόνισε ότι είναι «τεράστια τα κενά της πολιτείας, της κοινωνίας, της οικογένειας στην αντιμετώπιση της επιθετικότητας ανηλίκων. Αναφερόμενος στην εκπαιδευτική κοινότητα υποστήριξε ότι δεν είναι άμοιρη των ευθυνών επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα του εκφοβισμού μαθητών είναι ανεξέλεγκτο».