«Είναι θύμα σκευωρίας που υποκινήθηκε από τον αριστερό χώρο», ισχυρίστηκε η νομική υπεράσπιση του σκηνοθέτη για τις υποθέσεις που κατηγορείται
Την βίαιη προσαγωγή του τρίτου νεαρού που καταγγέλλει τον Δημήτρη Λιγνάδη ότι τον βίασε διέταξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Οι δικαστές έκαναν δεκτό αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορούμενου σκηνοθέτη καθώς ο τρίτος κατά σειρά μάρτυρας δεν έχει εμφανιστεί. Ο νομικός παραστάτης του νεαρού ήταν αυτός που στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου έκανε γνωστό ότι δεν μπορεί να τον εντοπίσει ενώ έγινε προσπάθεια επικοινωνίας και από την έδρα του δικαστηρίου χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα.
Στο βήμα του μάρτυρα, όμως , δεν ανέβηκε σήμερα ούτε ο τέταρτος νεαρός που στρέφεται σε βάρος του κατηγορούμενου καθώς εμφάνισε συμπτώματα κορονοιού. Αν και το διαγνωστικό τεστ ήταν αρνητικό όλες οι πλευρές συμφώνησαν να μην προσέλθει στο δικαστήριο ο μάρτυρας για να καταθέσει για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.
«Είναι θύμα σκευωρίας που υποκινήθηκε από τον αριστερό χώρο»
Έτσι, η διαδικασία προχώρησε με μαρτυρίες προσώπων που έχει προτείνει ο Δημήτρης Λιγνάδης.
Η πρώην νύφη του κατηγορούμενου, ήταν μεταξύ των μαρτύρων που εξετάστηκαν και στην κατάθεση της έκανε λόγο για «σκευωρία που υποκινήθηκε από τον αριστερό χώρο» σε βάρος του σκηνοθέτη και εξέφρασε τη θέση ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη σε δηλώσεις της τον χαρακτήρισε επικίνδυνο, λόγω φόβου.
«Αν ήξερε ότι είναι επικίνδυνος δε θα έπρεπε να τον βάλει στη θέση που τον έβαλε. Τον καταδίκασε χωρίς να έχει έρθει στο δικαστήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει αν υπήρχε αντιπαλότητα μεταξύ τους.
«Ξεκίνησε από το χώρο του θεάτρου και του Εθνικού για να μην είναι ο Δημήτρης στη διεύθυνση και αυτό το εκμεταλλεύτηκε συγκεκριμένος χώρος που το οργάνωσε, όλοι έχουν τους ίδιους δικηγόρους, γνωρίζονται μεταξύ τους, είναι φίλοι. Είναι όλοι μαζί. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν κανέναν, τα βλέπω εδώ κάθε μέρα, μόνο μεταξύ τους μιλάνε…» είπε η μάρτυρας αναφερόμενη στους καταγγέλλοντες και εξήγησε, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, πως βρίσκεται καθημερινά στο δικαστήριο γιατί δικάζεται ένας δικός της άνθρωπος.
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αμφισβήτησαν τις αναφορές της γυναίκας η οποία επέμεινε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης σε καμία περίπτωση δεν θα συμπεριφερόταν βίαια.
«Διαβάζοντας τις πρώτες μηνύσεις εδραιώθηκε η άποψη μου ότι πρόκειται περί σκευωρίας» είπε και επανήλθε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης στοχοποιήθηκε λόγω της «έντονης προσωπικότητας του». «Οι διευθυντές δεν είχαν τόσο έντονη προσωπικότητα όπως του κατηγορούμενου. Ήθελε να δώσει έμφαση στον αρχαίο πολιτισμό και την Ελλάδα» τόνισε.
Πολιτική Αγωγή: Θεωρείται ότι αυτό εκπορεύεται από συγκεκριμένο χώρο που δεν του αρέσει αυτό. Ποιον;
Μάρτυρας: Κάποιοι στον αριστερό χώρο. Είναι ένας χώρος που δεν υποστηρίζει ούτε αριστεία ούτε αρχαία Ελλάδα. Φαίνεται και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την υπόθεση τα Μέσα, τα κανάλια, συγκεκριμένα κανάλια.
Πολιτική Αγωγή: Θεωρείται ότι οι δικαστές, οι εισαγγελείς και οι ανακριτές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ανήκουν σε συγκεκριμένο χώρο;
Μάρτυρας: Είπα πως έφτασε εδώ, το κατηγορητήριο. Εγώ για το δικαστήριο δεν είπα. Εσείς με ρωτήσατε για το κίνητρο. Θεωρώ ότι το κίνητρο υποστηρίζεται από συγκεκριμένο χώρο.
(…)
Πολιτική Αγωγή: Τους έχετε δει (σ.σ. καταγγέλλοντες) εδώ να τους έχει προσεγγίσει κάποιος από πολιτικό χώρο;
Μάρτυρας: Ναι. Στις πρώτες συνεδριάσεις είδα βουλευτή από συγκεκριμένο χώρο.
«Ήρθε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όντως. Εγώ δεν την γνωρίζω» σχολίασε συνήγορος πολιτικής αγωγής.
«Την Είδα να μιλά με τον πρώτο μηνυτή και να τον χτυπάει στην πλάτη…» κατέθεσε η μάρτυρας συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως δεν είδε να γίνεται το ίδιο και με τους υπόλοιπους νεαρούς που καταγγέλλουν για βιασμό τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Μαΐου.