Πάτρα: Γιατί δεν ανιχνεύτηκε κεταμίνη στις πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Γιατί δεν ανιχνεύτηκε κεταμίνη στις πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Τι προκύπτει από το έγγραφο του τοξικολογικού εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας»

Ένα έγγραφο που αφορά στην πρώτη τοξικολογική εξέταση, στην οποία υπεβλήθη η Τζωρτζίνα, όταν έπαθε την πρώτη ανακοπή στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας τον Απρίλιο του 2021, παρουσίασε το Μega.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, η συγκεκριμένη εξέταση μετά την πρώτη ανακοπή που έπαθε το 9χρονο κορίτσι, δεν έγινε στο τοξικολογικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, αλλά στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», ένα πιο περιορισμένων δυνατοτήτων τοξικολογικό εργαστήριο και γι' αυτόν τον λόγο δεν ανιχνεύθηκε καθόλου η ουσία της κεταμίνης. Όπως φαίνεται μάλιστα στο έγγραφο, ανάμεσα στις ουσίες που αναζητήθηκαν κατά τις τοξικολογικές εξετάσεις, δεν υπάρχει καν η κεταμίνη, μολονότι προκαλεί συμπτώματα, όπως αυτά που εμφάνισε η Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, ίσως το γεγονός ότι στο τοξικολογικό εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» δεν αναζητήθηκε καν η παρουσία κεταμίνης στον οργανισμό της 9χρονης, να έπεισε την Ρούλα Πισπιρίγκου, ότι η ουσία αυτή δεν ανιχνεύεται στις τοξικολογικές εξετάσεις. Ωστόσο, το τοξικολογικό εργαστήριο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου εξετάστηκαν τα δείγματα μετά τον θάνατο της 9χρονης στις 28 Ιανουαρίου 2022, αναζητήθηκε ένα πιο ευρύ φάσμα ουσιών, ανάμεσα τους και η κεταμίνη, η οποία ανιχνεύθηκε.

Ο δημοσιογράφος επικοινώνησε με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας και σε ερώτηση εάν υπάρχουν δείγματα αίματος της Τζωρτζίνας από εκείνη την περίοδο, προκειμένου να επανεξεταστούν, η απάντηση ήταν αρνητική.