Πάτρα: Εξετάζεται η εκταφή της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου

Πάτρα: Εξετάζεται η εκταφή της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου

Τα νέα στοιχεία που εξετάζει η Ασφάλεια Πάτρας σχετικά με τα αίτια του θανάτου της και τα οικονομικά της

Ο θάνατος της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου στην Πάτρα, σε συνδυασμό με τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει σχετικά με την διαχείριση με πληρεξούσιο των οικονομικών της από τον Μάνο Δασκαλάκη, φέρεται να οδηγεί τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Πατρών που διενεργούν προκαταρκτική εξέταση, στο ενδεχόμενο να αιτηθούν στην εισαγγελία εκταφή της σορού της.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα pelop.gr, παρ’ ότι έχει παρέλθει διάστημα 19 μηνών από το θάνατο της Ευγενίας Κούτρα- Θεοδωροπούλου, οι αρχές ευελπιστούν ότι θα βρουν σημαντικά στοιχεία για τα αίτια του θανάτου της. Ειδικότερα, ελπίζουν ότι από εξετάσεις σε τρίχες της κεφαλής της και από χόνδρους που ενώνουν τα οστά, θα διακριβωθεί αν ο θάνατος της 69χρονης οφείλεται πράγματι σε προχωρημένη σηψαιμία ή κάτι άλλο.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο και φανερώνουν ότι ο έχων πληρεξούξιο Μάνος Δασκαλάκης, διαχειριζόμενος τα οικονομικά της σπιτονοικοκυράς, αμελούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. Ο δικηγόρος συγγενών της εκλιπούσας Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, αποκάλυψε ότι «απ’ όταν απέκτησε ο Δασκαλάκης το πληρεξούσιο το 2017, ουδέποτε κατέβαλε δόσεις στην τράπεζα ενός στεγαστικού δανείου της σπιτονοικοκυράς». Αντίθετα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η ηλικιωμένη στο προγενέστερο διάστημα ήταν συνεπέστατη στην δανειακή της υποχρέωση, αφού προέκυπτε αυτή η δυνατότητα από το γεγονός ότι λάμβανε δύο συντάξεις 1.500 ευρώ μηνιαίως.

«Η άτυχη γυναίκα έφυγε από τη ζωή νωρίτερα από την ώρα της, γιατί εκείνοι που την φρόντιζαν, την παραμελούσαν», είναι μια από τις επισημάνσεις του κ. Θεοδωρόπουλου, που συμπίπτουν με καταθέσεις, οι οποίες έχουν ήδη γίνει στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης. Παράλληλα, μία ακόμη μάρτυρας, γειτόνισσα της σπιτονοικοκυράς και της οικογένειας Δασκαλάκη - που όμως φοβάται να καταθέσει- κρίνεται σκόπιμο να ξεπεράσει τις φοβίες της, γιατί τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της – με βάση όσα έχει πει στον περίγυρό της- χαρακτηρίζονται «καταλυτικού χαρακτήρα», ώστε να φωτισθούν κρίσιμες πτυχές του θανάτου.

Λίγο πριν η 69χρονη μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας, αναφέρεται ότι παραδόθηκαν στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου η ατζέντα, το κινητό τηλέφωνο κι ένας φάκελος με χρήματα της Ευγενίας – Κούτρα