Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της 33χρονης - Έρευνες ακόμη και στις πιάτσες των ναρκωτικών για την προέλευση της κεταμίνης
Για τα στοιχεία αναζήτησης τοξικών ουσιών, που βρέθηκαν από τις αρχές στο κινητό της και το τάμπλετ της Τζωρτζίνας και οι οποίες έγιναν από τις 25 έως τις 26 Ιανουαρίου, δίνει την δική της εκδοχή η προφυλακισμένη για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου.
Η 33χρονη υποστήριξε μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και τη Σίσσυ Χρηστίδου, ότι το email του κινητού της συνδεόταν με το τάμπλετ του παιδιού, επιμένει ότι δεν γνώριζε την κεταμίνη και ότι η μοναδική φορά που την αναζήτησε στο διαδίκτυο, ήταν όταν πληροφορήθηκε, πως η 9χρονη δολοφονήθηκε με αυτή. «Τρεις μέρες πριν το θάνατό της έχει ψαχτεί άλλη αναισθητική ουσία, που χορήγησαν στην Τζωρτζίνα στην αγωγή της και προφανώς, γιατί κάτι άκουσα για διαφημίσεις και τα λοιπά, από κάτω θα έβγαινε και η διαφήμιση της κεταμίνης, την οποία δεν πρόσεξα εγώ ποτέ και… δηλαδή, η αναζήτηση κεταμίνης έχει γίνει μόνο την ημέρα της σύλληψης. Δεν έχει ξαναγίνει […] Ήταν ουσία που μπήκε μέσα στην αγωγή της», υποστήριξε.
Στην συνέντευξή της μέσα από την φυλακή και στην επισήμανση ότι το «Παίδων» ανακοίνωσε, πως δεν χορήγησε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, η 33χρονη ισχυρίζεται, πως στην δικογραφία περιλαμβάνονται στοιχεία, που δείχνουν, ότι η συγκεκριμένη ουσία υπήρχε στο νοσοκομείο: «Εγώ δεν την ήξερα την ουσία αυτή. Πρόσβαση δεν έχω πουθενά και αυτό φαίνεται σιγά-σιγά και θα φανεί μέχρι το τέλος της υπόθεσης. Εγώ δεν έχω πρόσβαση και η κεταμίνη απ’ ό,τι είδα και από τις απαντήσεις του «Παίδων» στη δικογραφία και αυτά, είναι στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ που κατέβηκαν να διασωληνώσουν το παιδί. […] Είπανε συγκεκριμένα που υπάρχει. Στην παιδοχειρουργική, στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ, στις ΜΕΘ, στη ΜΕΝ, είναι η μονάδα νεογνών και στο ακτινοθεραπευτικό αν δεν κάνω λάθος».
Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν οι τηλεφωνικές κλήσεις, που έκανε συγκεκριμένες ημέρες η κατηγορούμενη. Οι αστυνομικοί, που προσπαθούν να δέσουν το κατηγορητήριο, αναζητούν τυχόν ύποπτες επικοινωνίες της, με άτομα που είχαν την δυνατότητα να της δώσουν χέρι με χέρι την θανατηφόρο ουσία, καθώς εκτιμούν, ότι δύσκολα θα μπορούσε να την προμηθευτεί από το διαδίκτυο. Η έρευνά τους έχει επεκταθεί σε πιάτσες ναρκωτικών, αναζητώντας την διαδρομή της κεταμίνης, η οποία αποδείχθηκε φονική για την 8χρονη Τζωρτζίνα.
Αστυνομικές και δικαστικές αρχές επιδιώκουν να έχουν στα χέρια τους αδιάσειστα στοιχεία για την πλήρη εξιχνίαση των θανάτων και των τριών παιδιών. Έτσι, αναμένουν τα πορίσματα των ιατροδικαστών για τα δύο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας, ενώ μετά από εντολή της αρμόδιας ανακρίτριας, η έρευνά τους συνεπικουρείται και από την ειδικό επιστήμονα, καθηγήτρια ιατροδικαστικής, Χαρά Σπηλιωπούλου.
Η ανακριτική διαδικασία θα συνεχιστεί και την Μεγάλη Εβδομάδα, με καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, που σχετίζονται με την υπόθεση. Παράλληλα, οι αστυνομικοί μελετούν διεξοδικά αντίστοιχες περιπτώσεις του εξωτερικού, επιχειρώντας να αντλήσουν γνώσεις από αυτές και να ακολουθήσουν εκείνες τις διαδρομές στην έρευνα, που θα ρίξουν φως στην πολύκροτη υπόθεση.