Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Το ματωμένο πανάκι της Ίριδας δείχνει ανθρωποκτονία»

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Το ματωμένο πανάκι της Ίριδας δείχνει ανθρωποκτονία»

Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου δηλώνει κατηγορηματικά ότι το βρέφος υπέστη πνευμονικό οίδημα από ασφυξία

Ανθρωποκτονία δείχνουν τα στοιχεία και για τον θάνατο της Ίριδας, του βρέφους του ζεύγους Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου που πέθανε στο σπίτι τους στην Πάτρα, δηλώνει κατηγορηματικά ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News», ο κ. Αλεξάνδρου αρχικά απέκλεισε το ενδεχόμενο να χορηγήθηκε ανδονοσοκομειακά κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, ενώ αναφερόμενος στον θάνατο της ίριδας, τόνισε ότι η εξέταση του αίματος στο πανάκι που βρέθηκε στο κρεβατάκι του βρέφους, αναφέρεται ως «οροαιματηρό υγρό», δηλαδή δεν πρόκειται για αίμα από κάποια πληγή στο πρόσωπο ή αλλού, αλλά για «υγρό που προέρχεται από τους πνεύμονες και συνήθως υποδηλωνει ασφυκτικό θάνατο. Προέρχεται από ένα πνευμονικό οίδημα».

Ακόμη, ανάφέρθηκε σε κοινά στοιχεία που εντοπίστηκαν ιατροδικαστικά και στα τρία παιδιά της οικογένειας, όπως η κυάνωση ονύχων, το πνευμονικό οίδημα και το οίδημα στον εγκέφαλο. «Η διερεύνηση της ανθρωποκτονίας και του τυχαίου γεγονότος σαφώς είναι στο τραπέζι, αλλά υπάρχουν αρκετά επιμέρους στοιχεία, που εμάς τους ιατροδικαστές δεν μπορούν να μας κάνουν, να πάψουμε να μιλάμε. Τα στοιχεία δείχνουν, ότι πρόκειται σαφώς για ανθρωποκτονία», δήλωσε.