Ανακρίτρια και εισαγγελέας την έκριναν ομόφωνα προφυλακιστέα μετά τη μαραθώνια απολογία της
Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει μετά την μαραθώνια απολογία της, η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.
Μετά τη μαραθώνια απολογία της η 33χρονη με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέα. Στην πολύωρη απολογία της η ίδια αρνήθηκε κατηγορηματικά την ενοχή της, έριξε δε τις ευθύνες για την κεταμίνη που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις στην Τζωρτζίνα, στους γιατρούς που επιχειρούσαν να επαναφέρουν στη ζωή το παιδί, επιμένοντας στην εκδοχή του «ιατρικού λάθους».
Μάλιστα, φέρεται να επιχείρησε να αναδείξει το γεγονός, ότι το ιατρικό επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώθηκε στις 14:30 το μεσημέρι, αλλά το παιδί εξακολουθούσε να έχει παλμούς μέχρι και τις 15:10. Έτσι, φέρεται να έκανε την εκτίμηση, ότι εφόσον το παιδί έπρεπε -σύμφωνα με τους ειδικούς σχετικά με τη δράση της κεταμίνης- να έχει καταλήξει το αργότερο μέσα σε 20 λεπτά, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό και αυτό γιατί , όπως εμφανίζεται να τονίζει, το παιδί έφυγε από τη ζωή μετά από 40 λεπτά.
Στην επισήμανση ότι το νοσοκομείο Παίδων δηλώνει κατηγορηματικά, ότι δεν διαθέτει κεταμίνη, η κατηγορούμενη φέρεται να αμφισβητεί τον ισχυρισμό απαντώντας πως είναι αδύνατο να μην υπάρχει η συγκεκριμένη ουσία στο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική και την παιδοχειρουργική.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχτηκε σειρά ερωτήσεων για τα γεγονότα που προηγήθηκαν του θανάτου της 9χρονης και συγκεκριμένα στην αναφορά της στους γιατρούς ότι το «μεγαλύτερο επεισόδιο δεν το έχετε δει ακόμη» που ερμηνεύτηκε ως προαναγγελία του μοιραίου τέλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη είπε πως η αναφορά της, την παραμονή του θανάτου , ήταν στο πλαίσιο της προσπάθειας της να χτυπήσει «καμπανάκι» στους γιατρούς. Στόχος ήταν, φέρεται να είπε , οι γιατροί να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, γιατί από προηγούμενα επεισόδια η ίδια γνώριζε ότι το παιδί έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και μία βραδυκαρδία.
Αναφερόμενη δε στις ερωτήσεις της για την ύπαρξη καμερών στα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε το παιδί εξήγησε πως έγιναν με αφορμή κλοπές που είχαν σημειωθεί, ενώ για το μονόκλινο δωμάτιο που ζητούσε φέρεται να απάντησε πως ήταν σε κάθε περίπτωση δεδομένο λόγω της τετραπληγίας του παιδιού.
Αμέσως μετά την απόφαση για την προφυλάκισή της, η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε και πάλι στα κρατητήρια στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ. Στο χώρο των δικαστηρίων παρέμειναν μέχρι αργά πολίτες αναμένοντας την έξοδο από το γραφείο της ανακρίτριας της κατηγορούμενης . Λίγο πριν η κατηγορούμενη οδηγηθεί συνοδείας ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο αυτοκίνητο της αστυνομίας , αστυνομικοί απομάκρυναν τους πολίτες. Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφυγε από τα δικαστήρια με σκυμμένο το κεφάλι φορώντας κουκούλα, χειροπέδες και αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η 33χρονη θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα κρατείται στην ΣΤ΄ Πτέρυγα και θα προαυλίζεται μόνη της για την προσωπική της ασφάλεια, καθώς ήδη στις φυλακές υπάρχει αναταραχή από άλλες κρατούμενες, στο ενδεχόμενο να βρεθούν μαζί της.