Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα αδειάζουν από τα ράφια – Πλαφόν αγοράς στην ποσότητα

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα αδειάζουν από τα ράφια – Πλαφόν αγοράς στην ποσότητα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι αυξήσεις τιμών οδηγούν τους Έλληνες σε πρόωρες αγορές για να έχουν απόθεμα

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στους Έλληνες για την επάρκεια των αγαθών στα σούπερ μάρκετ, αλλά και για τις τιμές που αυξάνονται συνέχεια και πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να δημιουργήσουν απόθεμα σε κάποια είδη, αδειάζοντας τα ράφια.  Η ακρίβεια λόγω της κρίσης που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία έχει επηρεάσει όλα τα νοικοκυριά.

Μερίδα του κόσμου αγοράζει μαζικά λάδια, αλεύρια και ζάχαρη, όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του newsbeast. Σύμφωνα με την αυτοψία σε κεντρικό σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις. Μάλιστα, αρκετά καταστήματα βάζουν πλαφόν για τρία προϊόντα ανά απόδειξη και συνήθως αφορά τα λάδια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να πανικοβάλεται και πώς υπάρχει επάρκεια ειδών, όμως πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι πρέπει να θωρακιστούν. Βεβαίως, η ακρίβεια αποτελεί ένα πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς οι προμήθειες από την μεγάλη αγροτική παραγωγή της Ουκρανίας και της Ρωσίας έχουν σταματήσει λόγω του πολέμου.