Οι υγειονομικοί θεωρούν παράξενη την συμπεριφορά της μητέρας, η οποία έχει την συμπαράσταση από το οικογενειακό της περιβάλλον
Τα στόματα... ανοίγουν στην Πάτρα με την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας, καθώς οι υγειονομικοί που έζησαν την κατάσταση νοσηλείας της Τζωρτζίνας, θεωρούν παράξενη την συμπεριφορά της μητέρας. Βεβαίως, αυτό δεν αποδεικνύει κάτι, καθώς οι αρχές θα πρέπει έχουν αποδείξεις για ό,τι κι αν έχει συμβεί. Το οικογενειακό περιβάλλον στηρίζει την 33χρονη.
«Μέσα σε όλα λοιπόν, μου είπε ότι είναι τετραπληγία και ότι έχει και νοητική στέρηση. Της λέω από πού το συμπεραίνετε την νοητική καθυστέρηση; Μου λέει το είπαν οι γιατροί. “Δεν βλέπεις πως είναι το παιδί σου;”Λέω, ξέρετε επειδή υπάρχει… Επειδή η νοητική καθυστέρηση δεν είναι ένα πράγμα για το οποίο μπορείς να αποφαίνεσαι τόσο εύκολα, η τετραπληγία ναι, είναι εμφανής, αλλά η νοητική καθυστέρηση δεν είναι εμφανής. Θέλω να μου δώσετε λίγο χρόνο να δω το παιδί και να σας πω τι βλέπω» τόνισε στο Live News γυναίκα από το κέντρο αποκατάστασης το καλοκαίρι ρτου 2021.
Η 33χρονη επέμενε πως η κόρη της έπασχε από νοητική στέρηση. Κάτι που οι υπεύθυνοι του Κέντρου όχι μόνο δεν είχαν διαπιστώσει αλλά ήταν σίγουροι για το αντίθετο. Ότι δηλαδή το άτυχο κορίτσι ήταν πανέξυπνο και απλά έπρεπε να αγωνιστεί για να μπορέσει στο μέλλον να περπατήσει ξανά…
«Η Τζωρτζίνα δεν είχε, δεν εμφάνιζε κομμάτια νοητικής καθυστέρησης. Δηλαδή είχε εξαιρετική αντίληψη, εξαιρετική μνήμη, οπτική και ακουστική. Προς το τέλος φτάνουμε πλέον να, ήθελα να δω την αναγνωστική της ικανότητα, κρατούσαν δύο συνάδελφοιο δύο καρτέλες, ξέρω γω, που είχε είτε μέλι είτε μήλο… κι έβλεπε και της έλεγα: που λέει μήλο; και γύριζε το κεφαλάκι από την πλευρά που έλεγε μήλο. Δηλαδή εγώ έβλεπα ένα παιδί το οποίο μου έδεινε σημάδια ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση. Καταλάβαινε» συμπλήρωσε και τόνισε: «Ήταν ευτυχισμένη στο κέντρο, για το σπίτι όμως δεν μπορώ να σας πω. Όμως μπορώ να σας πω ότι η συνοδός μου είπε δύο φορές ότι “το πήρα κλαμένο”. Όπως πολύ άσχημα το παραλάβαμε μετά τη μαγνητική, λίγο πριν φύγει από τη ζωή».
Λίγες μόνο μέρες νωρίτερα το παιδί βρισκόταν στο νοσοκομείο. Είχε υποστεί μυστηριωδώς ανακοπή και επανήλθε στη ζωή σχεδόν μία ώρα μετά. Μέχρι να πάρει εξιτήριο, γιατροί και νοσηλευτές καταγγέλλουν πως η μητέρα της, έκανε τυπικές επισκέψεις κ είχε τύχει να πάει ακόμα και με μαγιό, για να είναι έτοιμη για τη θάλασσα. Αμέσως μετά η Τζωρτζίνα άρχισε τη θεραπεία αποκατάστασης.
«Όχι μου λέει, “θα το πάρεις είσαι υποχρεωμένη”, της λέω “μα εγώ κυρία Ρούλα δεν μπορώ να δώσω ούτε νερό στο παιδί σας” και γυρνάει και μου λέει “δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό, δεν έχει 40 βαθμούς έξω”. Εκεί έχασα τον αυτοέλεγχό μου και της απάντησα: “συγγνώμη, γιατί εγώ χειμώνα έδινα στο παιδί μου νερό”» πρόσθεσε η πρώην υπεύθυνη του κέντρου αποκατάστασης.
Για όλα αυτά η 33χρονη μητέρα είναι βέβαιο ότι θα κληθεί να απαντήσει. Από τη περασμένη εβδομάδα κρατάει το στόμα της κλειστό και παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις σε καθημερινή επικοινωνία με τον Απόστολο Λύτρα που την εκπροσωπεί…
«Γύρω στις 12 Γενάρη την έκανε, κάπου εκεί την έκανε. Εκείνη την ημέρα το παιδί ήταν χάλια, δεν μπορέσαμε με τίποτα να το ενεργοποιήσουμε, να την κάνουμε να γελάσει, να την κάνουμε να ενδιαφερθεί για κάτι. Ήταν χάλια και βέβαια ενημερώσαμε τη μητέρα. Βέβαια είπαμε ότι μετά από μια ολική νάρκωση, είπαμε ότι ίσως ήταν ακόμα επηρεασμένη από τη νάρκωση» υπογράμμισε.
Στηρίζουν την μητέρα οι συγγενείς
Στενοί φίλοι και συγγενείς της 33χρονης στέκονται στο πλευρό της. Μας λένε πως έβλεπαν μια γυναίκα που αγαπούσε τα παιδιά της και έκανε τα πάντα για να τα βοηθήσει…
«Η Ρούλα αγαπούσε πολύ όλα τα παιδιά της, αλλά με την Τζωρτζίνα είχε ιδιαίτερο δέσιμο. Όταν έφυγαν τα άλλα δύο κοριτσάκια ήταν το στήριγμα της. Έλεγε συνέχεια ότι έπρεπε να φανεί δυνατή για εκείνη και η αλήθεια είναι ότι την πρόσεχε πολύ. Αυτό έβλεπα με τα μάτια μου. Όσο την έζησα εγώ, από αυτά που έβλεπα, ξαναλέω, ποτέ δεν την κακοποίησε ή την κακομεταχειρίστηκε. Πότε δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο» ανέφερε φίλη της μητέρας μιλώντας στο LIVE NEWS.
Τη δική του εκδοχή δίνει στο Live News και ο πατριός της μητέρας. Στέκεται στα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες, για απόπειρα αυτοκτονίας της θετής του κόρης. «Αυτά που ακούγονται για απόπειρα αυτοκτονίας το Απρίλιο του 2019, πριν η Τζωρτζίνα μπει στο νοσοκομείο στην Πάτρα, είναι μυθεύματα. Είναι όλα ψέματα. Αν είχε γίνει κάτι τέτοιο εμείς θα το ξέραμε. Δεν ξέρω ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα» τόνισε.
Όλα αυτά την ώρα που μια σειρά από ιατροδικαστές και συνδικαλιστές της αστυνομίας προαναγγέλλουν ραγδαίες εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες. Όταν θα δοθεί στην δημοσιότητα το πόρισμα της άτυπης επιτροπής ιατροδικαστών και φτάσουν τα τελικά αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας…
Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες μέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες και πολλοί όπως φαίνεται έχουν ήδη αρχίσει να κρατούν την αναπνοή τους.
«Με όλα αυτά που ακούγονται για τη Ρούλα πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Δεν έχω λόγια. Τι να σχολιάσω; Έχω μείνει έκπληκτη. Δεν θέλω να μιλήσω. Πότε δεν ξέρεις τι γίνεται μέσα σε ένα σπίτι. Ας ολοκληρωθούν οι έρευνες της αστυνομίας και μετά θα τα πούμε» τόνισε φίλη της μητέρας στην εκπομπή του Mega.
Το πόρισμα της άτυπης επιτροπής ιατροδικαστών αναμένεται να γίνει γνωστό μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αμέσως μετά το τμήμα Ανθρωποκτονιών που κινεί τα νήματα στη μεγάλη έρευνα θα κάνει νέες καθοριστικές κινήσεις που είναι βέβαιο ότι θα συζητηθούν…
«Βιβλιογραφικά εξηγούνται τα πάντα»
«Το παιδί ερχόταν στο ΚΔΑΠ στις 5 η ώρα και έφευγε στις 20:00. Εγώ με τον κύριο Μάνο δεν είχα επικοινωνία, είχα μόνο με την κυρία Ρούλα. Δεν είχα καλή επικοινωνία, αλλά χωρίς να μπορώ να σας το εξηγήσω ότι μου είπε αυτό, μου έκανε αυτό. Έβλεπα… αλλά σας πω κάτι; Βιβλιογραφικά εξηγούνται τα πάντα, ότι ήταν μια γυναίκα σε θυμό, ότι ήταν μια μάνα σε θυμό, δηλαδή προσπαθούσα όλες τις συμπεριφορές να τις εξηγήσω με βάση τη βιβλιογραφία» ανέφερε μια πρώην εργαζόμενη του ΚΔΑΠ στστην ίδια εκπομπή
«Μου έκαναν παράπονα, μου έκανε η συνοδός ότι μπορεί να περίμενε, δεν ήταν στο σπίτι όταν πήγαινε το παιδί, δύο φορές. Αφήστε την να ξεκουραστεί, αφήστε την, είναι μια μάνα που ξαφνικά της έχουν συμβεί αυτά που της έχουν συμβεί και αυτή την στιγμή προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, εξηγούνται τα πάντα στους γονείς μας. Τα πάντα, και ο θυμός τους εξηγείται» τόνισε.
Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ένα χαρακτηριστικό περιστατικό: «Ένα που μου έκανε εντύπωση είναι ότι κάποια στιγμή συνόδευσα εγώ το παιδί στο σπίτι, με το σχολικό. Βρέχει λοιπόν “ο θεός με το θεό”, κατεβαίνω με το καρότσι, ο οδηγός κρατάει ομπρέλα πάνω από τη Τζωρτζίνα να μην βραχεί το παιδί και εγώ δεν μπορούσα γιατί δεν είχα την εμπειρία, δεν ήξερα πώς να ανεβάσω το καρότσι, ξέρετε στο πεζοδρόμιο για το βάλω στο σπίτι. Ήτανε λοιπόν ατάραχη στην πόρτα, ατάραχη και της λέω “κυρία Ρούλα μπορείτε να με βοηθήσετε;” και μου λέει: “κάντε πίσω το καρότσι και μπείτε”. Αυτό τώρα δεν είναι μια συμπεριφορά αναμενόμενη. Δηλαδή πως θα έκανε ο καθένας σε έναν γέρο, να δει το καρότσι και να σηκωθεί να βοηθήσει, να σηκώσει λίγο μπροστά για να ανέβει το καρότσι. Δεν βγήκε από την πόρτα της, δεν βγήκε από την πόρτα!».
Τι λένε από το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα
Πηγές από το νοσοκομείο, όπου εισήχθη η Τζωρτζίνα αποκάλυψανν στο Live News περιστατικά κατά τη διάρκεια της διαμονής της εκεί:
«Το μεσημέρι της Παρασκευής (9 Απριλίου), επειδή θα ήταν Σαββατοκύριακο την επόμενη και δεν θα μπορούσαμε να του προσφέρουμε τίποτα του παιδιού, καθώς δεν υπήρχαν άλλες εξετάσεις να γίνουν, του είπαμε να φύγει, καθότι όλες οι εξετάσεις ήταν καθαρές. Δεν είχε κάτι το παιδί και σε περίοδο κόβιντ, να μένει χωρίς λόγο στο νοσοκομείο δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Η μαμά δεν είπε όχι, αυτά δηλαδή που γράφονται ότι αντέδρασε και έκανε φασαρία, δεν ισχύουν. Όμως μέχρι να τελειώσουμε τα διαδικαστικά, μας είπε ότι το παιδί έκανε εμετό. Και τότε είπαμε, μήπως κόλλησε κάτι, νοσοκομείο είναι, ας μείνει μέσα να το παρακολουθήσουμε και βλέπουμε.
Και επειδή έκανε εμετό και είχε βεβαρημένο ιστορικό η οικογένεια και το προσέχαμε πολύ το παιδί, κάναμε και έναν υπέρηχο κοιλίας, που σε κανονικές συνθήκες δεν κάνεις υπέρηχο κοιλιάς για έναν εμετό. Υπερβάλλαμε εαυτόν. Του κάναμε και άλλες εξετάσεις, δεν βρέθηκε τίποτα. Του βάλαμε και έναν ορό να μην ερεθιστεί στο στομαχάκι του, δεν ξαναέκανε τίποτα. Ούτε το Σάββατο (10 Απριλίου) έκανε εμετό, ούτε παρουσίασε κάτι άλλο. Και την Κυριακή (11 Απριλίου) έκανε αυτή την ανακοπή και καταφέραμε και το επαναφέραμε. 45 με 50 λεπτά έκανε ανάνηψη ο εμπειρότατος συνάδελφος. Από τη στιγμή που έπαθε ανακοπή μέχρι τι στιγμή που μας φώναξε, δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς πόσα λεπτά πέρασαν. Δεν υπάρχει χρονομέτρηση και δεν ξέρουμε ακριβώς την ώρα που συνέβη η ανακοπή. Όμως είναι γεγονός ότι ήταν γενικώς αργά. Είχε εγκατασταθεί ο θάνατος, να το πω έτσι. Και αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος γιατί το παιδί λόγω της ανοξίας του μετά είχε εγκεφαλική παράλυση».