Πώς δρούσαν - Ο ρόλος των γυναικών της συμμορίας - Η λεία τους εκτιμάται στις 400.000 ευρώ
Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν, μετά τις απολογίες τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Αλβανών, που είχαν ρημάξει στις κλοπές κυρίως εμπορικά κέντρα, αλλά και μεγάλα καταστήματα στην Αττική.
Πολυσέλιδη είναι η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι κατάφεραν να αποκομίσουν -αν και άεργοι- πάνω από 400.000 ευρώ. Η έρευνα άρχισε έπειτα από πληροφορίες για την δράση των μελών της οργάνωσης, που έφτασαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αρχές του έτους, με αποτέλεσμα στις 12 Ιανουαρίου να ξεκινήσει και η παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών των δραστών, με συνολικά 8 άρσεις τηλεφωνικών συνδέσεων.
‘Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εκτός από τα κλεμμένα προϊόντα που έφταναν στην Αλβανία, είτε με ιδιωτικά μισθωμένα λεωφορεία, είτε με τα προγραμματισμένα δρομολόγια λεωφορείων, όπου μεταπωλούνταν μέσω του καταστήματος λιανικού εμπορίου, ιδιοκτησίας του υπαρχηγού της οργάνωσης, κάποια προϊόντα τα έστελναν ακόμα και με ταξί στους υποψήφιους αγοραστές.
Τα προσωνύμια των μελών της σπείρας
Ο 33χρονος φερόμενος Αρχηγός της οργάνωσης ήταν γνωστός με το προσωνύμιο Olsi, ο οποίος λάμβανε αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης ,μεταξύ των οποίων και η αλλαγή δρομολογίων κατά την επιστροφή στο σπίτι του. Ο 39χρονος φερόμενος υπαρχηγός χρησιμοποιούσε το προσωνύμιο «Γιώργος». Όπως διαπιστώθηκε, στις 16 Μαΐου του 2016 του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, όπως και στις 22 Οκτωβρίου του 2020, για ίδια αδικήματα. Η 25χρονή ήταν γνωστή με το προσωνύμιο Arta και είναι σύζυγος του φερόμενου αρχηγού και η 33χρονη χρησιμοποιούσε το προσωνύμιο «Μαρία» και είναι σύντροφος του υπαρχηγού. Και οι δύο ήταν επιφορτισμένες με την ανεύρεση των υποψήφιων αγοραστών.
Μαζί με τους δύο άνδρες της συμμορίας που διέπρατταν τις κλοπές, ήταν και η 41χρονη με το προσωνύμιο «Λάουρα». Η 41χρονή μάλιστα, όταν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών πήγαν σπίτι της, προκειμένου να την συλλάβουν, δεν άνοιγε την πόρτα στην προσπάθεια της να κρύψει κλοπιμαία, ενώ άρχισε να πετάει χρήματα, τα οποία είχε στην κατοχή της, από το μπαλκόνι στον κήπο.
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας 23χρονος συνεργός τους που έχει ταυτοποιηθεί με το προσωνύμιο «Εμίλιο», ο οποίος «στρατολογήθηκε» από τον φερόμενο υπαρχηγό, καθώς και ένα άκομα άγνωστο άτομο με το προσωνύμιο «ΣαΙμίρι» που ήταν το άτομο το οποίο μετέφερε στην Αλβανία τα κλεμμένα.
Δεκάδες είναι οι καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ των μελών της οργάνωσης, που αποδεικνύουν την δράση τους. Σε έναν διάλογο μεταξύ των δύο, γίνεται αναφορά στις κινήσεις τους σε γνωστό κατάστημα αλυσίδας. Μία από τις πολλές συνομιλίες τους δείχνει το πώς κανόνιζαν να αποφύγουν τον φύλακα σε κάποιο από τα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει. Ο φερόμενος υπαρχηγός έχει καταγεγραμμένες συνομιλίες και με τον «μικρό» της οργάνωσης, όπως τον αποκαλούσαν.
Όπως προκύπτει από την δικογραφία, τα μέλη της οργάνωσης παρακολουθούσαν τους υπαλλήλους καταστημάτων, που είχαν βάλει στο στόχαστρο τους, προκειμένου να γνωρίζουν ποιος υπάλληλος εργάζεται συγκεκριμένες ώρες και ποιος είναι ο ρόλος του στο κατάστημα. Αν δηλαδή είναι πωλητής ή σεκιούριτι. Μάλιστα τους έβγαζαν ακόμα και φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Δεκάδες είναι και οι φωτογραφίες που έστελναν σε υποψήφιους αγοραστές με τα κλεμμένα προϊόντα, στους οποίους έστελναν ακόμα και βίντεο, όπως μπλούζες, παιδικά ρούχα, tablet, σίδερο για ρούχα, ρολόγια, drone, κονσόλα Nintendo, ενώ χαρακτηριστική είναι και η φωτογραφία μιας ιδιόχειρης σημείωσης του φερόμενου αρχηγού, η οποία αναφέρει πως:
- Στο χρηματοκιβώτιο στο σπίτι υπάρχουν 40.000 ευρώ
- Στην τράπεζα 33.000 ευρώ,
- Στο σπίτι 1.920 ευρώ.
Τα ποσά αυτά είναι καταμετρημένα κατά το έτος 2022 και τον μήνα Φεβρουάριο και καταφανώς η φύλαξη τους είναι στο πατρικό σπίτι του στην Αλβανία.