Θάνατος 3 παιδιών στην Πάτρα: Το αλαλούμ με την ιατροδικαστική έκθεση και οι τοξικολογικές που θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Θάνατος 3 παιδιών στην Πάτρα: Το αλαλούμ με την ιατροδικαστική έκθεση και οι τοξικολογικές που θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Το ξέσπασμα του πατέρα - «Θα τα πούμε στο δικαστήριο»

Σε ένα μυστήριο εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Χθεσινά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αναφέρονταν σε πληροφορίες ότι η νεκροψία της 9χρονης Τζωρτζίνας έδειξε αλλοιώσεις στο οστό της μύτης της, που φέρεται να προκλήθηκε από τοξικό αέριο, όμως λίγη ώρα αργότερα Κεντρική Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών διέψευδε τις πληροφορίες για το τοξικό αέριο.

«Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 κ περί ώρα 18.00 με τίτλο “Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο” δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται.

Αθήνα 21/2/2022

Ο Προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας

Νικόλαος Γ Καρακούκης

Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ».

Σήμερα Τρίτη ή αύριο Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, που θα αποκαλύψουν την αιτία του ανεξήγητου θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Εικοσιπέντε γιατροί, νοσηλευτές αλλά και ιδιώτες, αναμένεται να καταθέσουν στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση της Πάτρας.

Επιτήρηση στα δωμάτια είχαν ζητήσει οι γιατροί

Εν τω μεταξύ, η έρευνα για τους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών από την Πάτρα συνεχίζεται ενώ, τις προσεχείς ημέρες, αναμένονται και οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας.

Από τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι και οι αναφορές παιδιάτρων σε Πάτρα και Αθήνα, ότι, τα δύο στα τρία κορίτσια, δεν παρουσίαζαν πρόβλημα τις στιγμές που αυτοί ήταν παρόντες, αλλά μόνο κατά όταν βρίσκονταν εκεί χωρίς ιατρική επιτήρηση. Αυτό το γεγονός  έκανε τους γιατρούς να σκεφτούν το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάμερες ενώ, σύμφωνα με το MEGA, είχε ζητηθεί ιδιαίτερη επιτήρηση για τα παιδιά.

Ξεσπά ο πατέρας - «Θα τα πούμε στις δικαστικές αίθουσες»

Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα περί δολοφονίας της μικρής Τζωρτζίνας, το οποίο διαψεύστηκε κατηγορηματικά και με τον πλέον επίσημο τρόπο από την Κεντρική Ιατροδικαστική Υπηρεσία, ο Μάνος Δασκαλάκης, πατέρας των τριών παιδιών που έφυγαν πρόωρα, σπάει τη σιωπή του και απαντά μέσα από το tempo24.news.

Δημοσιεύματα σαν το απογευματινό ούτε βοηθούν την έρευνα των αρχών, ούτε τιμούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Ευχαριστούμε τον Προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που με άριστα αντανακλαστικά διέψευσε ταχύτατα αυτήν την αθλιότητα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

«Η απάντησή μας στους εμπνευστές της θα δοθεί πολύ σύντομα στις δικαστικές αίθουσες. Δυστυχώς μικρή μερίδα αυτοαποκαλούμενων ως δημοσιογράφων δεν σέβεται ούτε τον πόνο μας, ούτε τη μνήμη των παιδιών μας. Ας σταματήσει άμεσα όλο αυτό που ζούμε».