Δικαιοσύνη: Σε αναμονή απόφασης 34 μήνες μετά την συζήτηση υπόθεσης στο Πρωτοδικείο

Δικαιοσύνη: Σε αναμονή απόφασης 34 μήνες μετά την συζήτηση υπόθεσης στο Πρωτοδικείο

Αναφορά σε υπουργείο Δικαιοσύνης, ΔΣΑ και Άρειο Πάγο για να δοθεί λύση στην καθυστέρηση

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, την ηγεσία του Αρείου Πάγου αλλά και τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας έφτασε καταγγελία για αστική υπόθεση η απόφαση για την οποία εκκρεμεί περίπου τρία χρόνια επιβεβαιώνοντας, για ακόμη μια φορά, τις απίστευτες καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης.

Η υπόθεση αφορά αντιδικία για δάνειο ποσού 200.000 ευρώ που δόθηκε πριν από 20 χρόνια, το 2002. Τα χρήματα φέρονται να μην επεστράφησαν ποτέ στον πραγματικό κάτοχο τους παρά τις προσπάθειες που έγιναν να λυθεί το θέμα εξωδικαστικά. Η συζήτηση της υπόθεσης έγινε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας τον Απρίλιο του 2019, δηλαδή πριν από 34 μήνες, και ακόμη δεν έχει εκδοθεί η απόφαση.

Ο δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση, σε μια προσπάθεια να αναδείξει το θέμα της καθυστέρησης, ενημέρωσε τον ΔΣΑ ο οποίος με τη σειρά του απέστειλε αναφορά, που καταγράφει την διαδρομή της υπόθεσης και τις δικονομικές ενέργειες που έχουν γίνει, στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και στην πρόεδρο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων και δικαστικών λειτουργών, αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Νικολακέα. Παράλληλα, ο ΔΣΑ κοινοποίησε την επίμαχη αναφορά στον υπουργό Δικαιοσύνη, Κωνσταντίνο Τσίαρα.