Έχετε νεύρα; Μπορεί να φταίνε αυτές οι 5 καθημερινές συνήθειες

Έχετε νεύρα; Μπορεί να φταίνε αυτές οι 5 καθημερινές συνήθειες

Αυτά τα πράγματα που κάνουμε όλοι ασυναίσθητα

Είναι φυσιολογικό να μην νιώθουμε καλά όλες τις ώρες της ημέρας αλλά δεν καταλαβαίνουμε το γιατί «τρωγόμαστε με τα ρούχα μας», ίσως πρέπει να αναλογιστούμε τις καθημερινές μας συνήθειες.

Αυτά τα πράγματα που κάνουμε όλοι ασυναίσθητα αλλά τελικά καταλήγουν να προσθέτουν λίγο παραπάνω εκνευρισμό στα ήδη ταραγμένα νεύρα μας.

Ιδού ποια είναι αυτά:

Δεν τρως όταν πεινάς

Όταν πεινάς, πέφτουν τα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα και οι ορμόνες κάνουν πάρτι. Μεταξύ αυτών, η κορτιζόλη, στην οποία οφείλεται το άγχος μας. Η συγκέντρωση και η ανοχή σου σε αυτά που συμβαίνουν μειώνονται και καλά θα κάνεις να τρως σνακ κάθε 2-3 ώρες.

Σειρές που σε επιβαρύνουν

Δεν είναι όλα για όλους. Αν σου αρέσει μία σειρά αλλά νιώθεις να σε βαραίνει συναισθηματικά, άφησέ τη για αργότερα. Πιάσε τις κωμωδίες και σόου που είναι πιο ανάλαφρα.

Δεν βγαίνεις καθόλου από το σπίτι

Η τηλεργασία έχει επιστρέψει για πολλούς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξεμυτίζουμε από το σπίτι. Πρέπει να σε βλέπει ο ήλιος, να κινείσαι και να αλλάζεις παραστάσεις. Μισή ώρα την ημέρα αρκεί για να αλλάξει όλη σου η διάθεση.

Τσεκάρεις το κινητό σου σε κάθε ειδοποίηση

Δεν γίνεται να διακόπτεις οτιδήποτε κάνεις, επειδή έρχεται μήνυμα στο messenger ή ακούς τον ήχο του μέιλ. Η μόνη λύση είναι να το βάλεις σε άλλο δωμάτιο και να ορίσει της στιγμή που θα το ανοίξεις για να τσεκάρεις τις ειδοποιήσεις. Και ιδανικά, το βάζουμε στο αθόρυβο όταν κοιμόμαστε.

Ατελείωτο scrolling

Και όχι μόνο ως συνήθεια του να χάνεσαι μέσα στο κινητό σου, αλλά και το πόσο σε επηρεάζουν αυτά που διαβάζεις. Όταν διαβάζεις κυρίως δυσάρεστες ειδήσεις ή τοξικά σχόλια στα social media, πώς περιμένεις να διατηρείς την ηρεμία σου; Αφιέρωσε λίγο χρόνο στα social media και κάνε πράγματα με τους ανθρώπους που αγαπάς.