Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια αύριο ο 20χρονος Αλβανός – Έρευνες για τον 12ο εμπλεκόμενο

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια αύριο ο 20χρονος Αλβανός – Έρευνες για τον 12ο εμπλεκόμενο

Εντός της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα DNA από τα φονικά όπλα και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες

Το κατώφλι της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης θα περάσει αύριο ο 11ος κατηγορούμενος για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Ο 20χρονος Αλβανός που είχε διαφύγει στην γειτονική χώρα αμέσως μετά το έγκλημα και παραδόθηκε μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, έχει αρνηθεί ήδη μέσω του συνηγόρου του κάθε συμμετοχή του στην δολοφονική επίθεση. Όπως υποστηρίζει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, απλώς πήγε με τους υπόλοιπους στο σημείο, αλλά ο ίδιος δεν είχε ούτε όπλο, ούτε επιτέθηκε σε κανέναν. Φέρεται δε, ότι θα καταθέσει όλα όσα είδε και ότι πιθανόν να «δώσει» τον δράστη που κατάφερε το μοιραίο χτύπημα στον Άλκη.

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στο τι θα πει για τον 12ο εμπλεκόμενο στην δολοφονική επίθεση, ο οποίος οδηγούσε το ασημί Polo, στο οποίο επέβαιναν οι «σκληροί» της ομάδας των δραστών, δηλαδή αυτοί που έφεραν το δρεπάνι και το μαχαίρι με το οποίο δέχθηκε τα φονικά χτυπήματα ο Άλκης, αλλά και τραυμάτισαν τους φίλους του 19χρονου. Στις απολογίες τους όλοι πλην ενός δεν μίλησαν γι' αυτόν. Μόνο ο 21χρονος Έλληνας που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι και ο οποίος επέβαινε στο ασημί Polo τον κατονόμασε ως «Ντίνο», χωρίς όμως να δώσει κάποιο άλλο στοιχείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. προς την ανακρίτρια γίνεται λόγος για άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, πιθανώς 25 ετών και κάτοικο Ωραιοκάστρου, ο οποίος ήταν ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου και ο οποίος φέρεται να φορούσε σκούφο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. θεωρείται θέμα χρόνου να συλληφθεί και αυτός και να διερευνηθεί ο ρόλος που έπαιξε στη φονική επίθεση.

Την ίδια ώρα, εντός της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα DNA από τα φονικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, καθώς και από τα δύο αυτοκίνητα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν και στα οποία επέβαιναν οι περισσότεροι από τους δράστες.

Ειρηνική διαμαρτυρία στη μνήμη του Άλκη

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στη μνήμη του 19χρονου Άλκη. Σήμερα γονείς και μαθητές έπειτα από κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 79ου Δημοτικού Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της Χαριλάου και ακολούθως συνέχισαν με πορεία στην οδό Γαζή, εκεί όπου δολοφόνησαν τον Άλκη. «Ο φόνος του Άλκη δεν θα ξεχαστεί! Στη βία του συστήματος καμία ανοχή» αναγραφόταν χαρακτηριστικά στο πανό της Ένωσης Γονέων Δ’ Δημοτικής Κοινότητας.