Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: «Eκανα μαλ… Ξέχασα εκεί το δρεπάνι» – Τι είπε στην απολογία του ο 23χρονος

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: «Eκανα μαλ… Ξέχασα εκεί το δρεπάνι» – Τι είπε στην απολογία του ο 23χρονος

Ο πρώτος συλληφθείς έδωσε τον 21χρονο ως φυσικό αυτουργό του εγκλήματος - Πώς σχεδιάστηκε η δολοφονική επίθεση

Ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη πρώτος για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, δίνει στην κατάθεσή του τον 21χρονο Γ.Κ., αναφέροντας πως εκείνος ήταν που έδωσε το θανατηφόρο χτύπημα στον Άλκη.

Ο προφυλακισμένος ήδη για το έγκλημα στην απολογία του υποστηρίζει, ότι όλα ξεκίνησαν, όταν μέλη του συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ έφθασαν στα γραφεία της Παλαιών Πατρών Γερμανού και είπαν, ότι ψάχνουν οπαδούς του Άρη, γιατί προηγήθηκε οπαδικό επεισόδιο σε βάρος τους. Έτσι, όπως αναφέρει οι δράστες της επίθεσης τους οποίους κατονομάζει, επιβιβάστηκαν στα τρία αυτοκίνητα, το Citroen που είναι δικό του, ένα Renault και ένα VW Polo και κινήθηκαν προς Χαριλάου.

Όπως είπε, φθάνοντας στο σημείο, οι επιβαίνοντες στο Polo τους έκαναν σήμα να βγουν από τα αυτοκίνητα. Ο ίδιος υποστηρίζει, ότι έπειδή ξέχασε να τραβήξει το χειρόφρενο, επέστρεψε στο αυτοκίνητο, το οποίο ήδη τσούλαγε, έβαλε χειρόφρενο και βγήκε από αυτό, χωρίς όμως να απομακρυνθεί, καθώς ήδη άκουγε φωνές από την επίθεση στον Άλκη και τους φίλους του. Ο ίδιος παραδέχεται, ότι είναι αυτός που ακούγεται στο βίντεο-ντοκουμέντο να φωνάζει «πάμε, πάμε», καθώς όπως αναφέρει, είδε οπαδούς του Άρη να κατευθύνονται ήδη προς το σημείο.

Δίνει δε ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του Άλκη, για την οποία όπως υποστηρίζει, έμαθε εκ των υστέρων, τον 21χρονο Γ.Κ. Όπως λέει χαρακτηριστικά «... ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφθασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: "Eκανα μαλ... Ξέχασα εκεί το δρεπάνι"».