Κορονοϊός: Δραματική η κατάσταση στο Άγιον Όρος – Σε καραντίνα η Μονή Φιλοθέου

Κορονοϊός: Δραματική η κατάσταση στο Άγιον Όρος – Σε καραντίνα η Μονή Φιλοθέου

Εισαγγελική παρέμβαση μετά από καταγγελία απαγόρευσης από ηγούμενο σε μοναχούς να εμβολιαστούν

Δραματικές διαστάσεις παίρνει η πανδημία στο Άγιον Όρος, όπου το βράδυ της Τρίτης «εκοιμήθη» ο 62χρονος μοναχός Πορφύριος, ο οποίος συγκαταλέγεται στα 40 περίπου θύματα του κορονοϊού στο Άγιον Όρος.

Την διάσταση που έχει λάβει η πανδημία στο Άγιον Όρος έδωσε ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, Βαρθολομαίος, ο οποίος τόνισε, ότι τα θύματα είναι πάρα πολλά σε σύγκριση με τον πληθυσμό της Αθωνικής Πολιτείας. Την ίδια ώρα, πολλοί είναι οι μοναχοί, κυρίως αντιεμβολιαστές, που νοσούν στα κελιά τους . Στο μεταξύ, σε καραντίνα τέθηκε η Μονή Φιλοθέου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ3. Πολλοί είναι και οι πιστοί, που μένουν ανεμβολίαστοι, στο όνομα της υπακοής, θύματα της αντιεπιστημονικής ρητορικής μοναχών, οι οποίοι τους προτρέπουν να μην εμβολιαστούν.

Εν τω μεταξύ, ανυπόστατες χαρακτηρίζει τις καταγγελίες του ιερομόναχου Ιωσήφ, ότι έχει απαγορευτεί στα μέλη της Μονής Αγίου Παύλου να εμβολιαστούν, ο αντιπρόσωπος της Μονής, πατέρας Νικόδημος. Η καταγγελία πάντως του αγιορείτη μοναχού προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.