Μέχρι στιγμής 3-4 άτομα έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης - Όσα περιέγραψε η κοπέλα για το μοιραίο βράδυ
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη και όσα έρχονται «στο φως», με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων να επιβεβαιώνουν τα όσα έχει ισχυριστεί 24χρονη.
Στο αίμα της 24χρονης, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της, φαίνεται πως εντοπίστηκαν ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα, και οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε νάρκωση, ιδίως αν συνδυαστούν με αλκοόλ.
Αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν, αλλάζει το κατηγορητήριο, με τους υπεύθυνους να βρίσκονται αντιμέτωποι με δίωξη για βιασμό, ενώ αν επιβεβαιωθούν τα περί ομαδικού βιασμού, η ποινή που προβλέπεται είναι ισόβια.
Μέχρι στιγμής, στην υπόθεση επίσημα υπάρχει ένας δράστης.
Η 24χρονη Γεωργία μίλησε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για τα όσα καταγγέλλει πως συνέβησαν το μοιραίο βράδυ.
«Στο δωμάτιο θυμάμαι δυο άτομα. Έχω εικόνα από αυτήν την κατάσταση από τον έναν άνθρωπο την στιγμή που είμαι εγώ στο κρεβάτι και πάει να ξεκουμπώσει το παντελόνι του. Και ήταν από πάνω μου. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Δεν είχα καμία απολύτως συνείδηση. Για κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συναινούσα ποτέ αλλά δεν είχα και τη δύναμη να το αποτρέψω. Αυτό το θυμάμαι πολύ καλά» ανέφερε αρχικά.
«Ξύπνησα στις 11 παρά και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάρω το κινητό μου και είχα ένα μήνυμα από τον άνθρωπο που με κάλεσε στο ξενοδοχείο. Δεν είχα συνειδητοποιήσει που είμαι. Δεν είχα ακόμα κανέναν έλεγχο. Έτσι όπως σηκώθηκα είδα κάτω το εσώρουχο μου. Ήμουν αδιάθετη και δεν καταλάβαινα γιατί έλειπε το εσώρουχο μου. Γυρνάω στο δωμάτιο να το δω και είδα αντρικά ρούχα, κάλτσες, χάπια, μια βαλίτσα. Δεν ήταν κανένας άλλος στο δωμάτιο. Πήρα τηλέφωνο τον φίλο μου και τον ρώτησα τι δουλειά έχω εγώ σε αυτό το δωμάτιο. Και μου είπε να ηρεμήσω και να φύγω από εκεί για να μην με ενοχλήσουν» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.
«Ταράχτηκα, άρχισα να κλαίω και να φωνάζω. Πήρα τηλέφωνο έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να με βοηθήσει σε αυτήν την κατάσταση. Ντρεπόμουν γιατί συνειδητοποίησα ότι μπορεί να έπεσα θύμα βιασμού» είπε η 24χρονη και ανέφερε πως το τηλεφώνημα ήταν στον εργοδότη της.
«Είχα φτάσει σε ένα σημείο το οποίο ήμουν λιπόθυμη. Ήμουν ένας άνθρωπος μη λειτουργικός, χωρίς συνείδηση. Δεν μπορούσα να συναινέσω ή να αποτρέψω κάτι» απάντησε η 24χρονη σε ερώτηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αν υπάρχει περίπτωση να συναίνεσε στην πράξη και να μην το θυμάται.
Κύκλωμα μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών
«Το κύκλωμα που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, ξεφεύγει από τα τοπικά σύνορα, είναι πολύ οργανωμένο και πολύ σοβαρό, πλησιάζει σε άλλες χώρες. Αυτές τις πληροφορίες έχω ως δικηγόρος. Είναι πολύ οργανωμένο κύκλωμα. Δεν έχει να κάνει μόνο με μαστροπεία, αλλά και με διακίνηση ναρκωτικών. Δεν είναι μόνο δύο “τοπικοί παράγοντες” που οργανώνουν κάποια πάρτι και φωνάζουν κοπέλες. Τα στόματα άρχισα να ανοίγουν. Εχθές απευθύνθηκε σε εμένα άνθρωπος που μου έδωσε κάποιες σημαντικές πληροφορίες που θα τις μεταφέρω στον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης», αποκάλυψε από την πλευρά του ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς.
«Σύμφωνα με πληροφορίες τα ηγετικά στελέχη είναι 4-5 άτομα, ακούστηκαν κάποια ονόματα, κάποια μαγαζιά που μου είπαν χτες. Από την εικόνα που έχω μέχρι στιγμής, δυστυχώς πολλά κορίτσια που έρχονται από την επαρχία, κυρίως φοιτήτριες, παρασύρονται σε αυτά τα πάρτι και ακολουθούν μετά άλλη οδό, με αντάλλαγμα το χρήμα».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής 3-4 άτομα έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά στο κύκλωμα μαστροπείας και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
«Δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη υπόθεση, αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπάρχει το γενικό πλάνο που σας είπα για τις φοιτήτριες, αλλά υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που έχουν σαν αποστολή το να προσελκύουν κορίτσια και να τα σπρώχνουν σε τέτοιους είδους πάρτι», τόνισε ο κ. Διαλυνάς.
«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχουν γίνει κάποιες επαφές με το περιβάλλον της κοπέλας, προκειμένου να αναλάβω την υπεράσπιση της κοπέλας», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Πρέπει να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας την ενσυναίσθηση»
«Μέσα από την αφήγηση ξαναβιώνει ό,τι συνέβη. Είναι πολύ δύσκολο για αυτή την κοπέλα να εμπιστευτεί ξανά. Υπήρχε κόσμος που την κατηγόρησε που βρέθηκε εκεί, ενώ όλη η νέα γενιά πηγαίνει σε πάρτι. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να κατηγορούμε τα κορίτσια μας και να μη ρίχνουμε ευθύνη στους θύτες. Η γενιά αυτή έχει μεγαλώσει με το τρίπτυχο εξωτερική εμφάνιση, χρήμα και διασημότητα, και είναι μια γενιά ανθρώπων που δε δέχονται την απόρριψη. Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας και άλλα πράγματα εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, να τους καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθηση. Όσο συνεχίζουμε να μιλάμε για την εικόνα, τα πράγματα αυτό το δρόμο θα παίρνουν», τόνισε από την πλευρά της η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.