Τι συμβαίνει με τη μουσική στα καταστήματα και ποια είναι η κυβερνητική άποψη για το ζήτημα
Το γεγονός ότι αρχίζει να... αχνοφαίνεται μια ύφεση στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, δεν επιτρέπει και εφησυχασμό. Διότι και σήμερα ανακοινώθηκαν πάνω από 30.000 κρούσματα από τον ΕΟΔΥ και ενώ η παραλλαγή Όμικρον αποδεικνύεται πιο μεταδοτική από οποιαδήποτε άλλη μετάλλαξη τουν ιού. Η ουσία είναι πως μπαίνει φρένος στις σκέψεις για χαλάρωση των μέτρων.
Όλα δείχνουν ότι δε θα υπάρξει χαλάρωση την άλλη εβδομάδα ούτε στην εστίαση ούτε στα γήπεδα, παρά τις σκέψεις που υπήρχαν στην κυβέρνηση, καθώς η επιδημιολογική εικόνα δεν επιτρέπει ακόμη κάτι τέτοιο και δεν επιθυμεί να στείλει «λάθος μήνυμα» στους πολίτες.
Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τα νέα δεδομένα η αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών αναμένεται να καταλήξει σε παράταση του συνόλου των μέτρων, αλλά και της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές:
• Δεν υπάρχει συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων από την επόμενη εβδομάδα.
• Η κυβέρνηση θα εισηγηθεί στην Επιτροπή την παράταση του ισχύοντος πλαισίου μέτρων.
• Όπως λένε, η τελική απόφαση θα ληφθεί στην Επιτροπή.
Το ζήτημα με την μουσική
Πάντως, αν οι ειδικοί συμφωνούσαν, σίγουρα και η κυβέρνηση θα ήθελε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό παράθυρο μόνο για σημειακές αλλαγές και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε ότι θα συζητηθεί το ζήτημα της μουσικής. Ανοιχτά υπέρ της άρσης των περιορισμών σε μουσική και ωράριο τάχθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.
Αυτά όμως, όπως φαίνεται αναβάλλονται για μία ή και για δύο εβδομάδες, αναλόγως με την πορεία των κρουσμάτων.
Τα στελέχη της κυβέρνησης παρακολουθούν την εξέιξη της πανδημίας και αναλόγως είναι έτοιμα να δράσουν προς όφελος των πολιτών. Όλοι περιμένουν να δούμε πότε θα αρχίσει να έρχεται πραγματική κάμψη από την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.