Κορονοϊός – Τζανάκης: Ποιος δείκτης θα είναι «καμπανάκι» για νέα μέτρα

Κορονοϊός – Τζανάκης: Ποιος δείκτης θα είναι «καμπανάκι» για νέα μέτρα

Ο αριθμός των διασωληνωμένων μειώνεται και αναμένεται να ξεκινήσει πτώση στον αριθμό των νεκρών από αυτή την εβδομάδα

Τα Χριστούγεννα θα αποτελέσουν ένα crash test για την Πρωτοχρονιά και για το εάν θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, εκτιμά ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή θα πρέπει να σημάνει «καμπανάκι» πως κάτι πρέπει να γίνει, εάν οι νοσηλευόμενοι υπερβούν τις 6.000 και οι διασωληνωμένοι αρχίσουν να ανεβαίνουν προς τους 800.

Ο αριθμός των κρουσμάτων σύμφωνα με τον ίδιο, δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο ειδικά τώρα που οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι και δεν καταλήγουν σε νοσηλεία πιέζοντας το υγειονομικό σύστημα, όπως είπε στον ΣΚΑΪ.

Τα μοντέλα που «τρέχει» η ομάδα του καθηγητή Τζανάκη δείχνουν ξεκάθαρα μια συνεχιζόμενη αποκλιμάκωση της πανδημίας και δεν εμφανίζεται κάποια αστάθεια.

Καθώς αρχίζει να μειώνεται πλέον και ο αριθμός των διασωληνωμένων τώρα περιμένουν πτώση θανάτων που σύμφωνα με τον καθηγητή θα ξεκινήσει από αυτή την εβδομάδα με μείωση των νεκρών ημερησίως σε 50-60 «και όχι τα 90ρια και 100ρια που βλέπαμε τις προηγούμενες ημέρες».