Τι συμβαίνει με τη χορήγηση των μονοκλονικών αντισωμάτων - Το θετικό είναι ότι στη Βόρεια Ελλάδα έχουν αυξηθεί τα ραντεβού για εμβολιασμό
Τον υπέρ πάντων αγώνα δίνουν γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για να μπορέσουν να περιθάλψουν όλους τους ασθενείς με κορονοϊό. Ωστόσο, η έξαρση της πανδημίας τους ξεπερνάει πολλές φορές, καθώς η πίεση είναι τεράστια. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν 16 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ.
Ο αριθμός των εισαγωγών σε κάθε εφημερία έχει σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα είπε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, όπως μετέδωσε στο GRtimes. Αυτό σημαίνει, ότι αν στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» γίνονται 70 εισαγωγές, είναι μιάμιση κλινική ενώ σε τέσσερις μέρες το νοσοκομείο θα πρέπει να διαχειριστεί τα περιστατικά του για να ξαναμπεί με αντίστοιχα ελεύθερα κρεβάτια στην επόμενη εφημερία, εξήγησε ο κ. Τσαλικάκης, επισημαίνοντας τη δυσκολία που φέρνει η σταθεροποίηση εισαγωγών σε υψηλά επίπεδα.
Ο ίδιος προέτρεψε τον κόσμο να τηρεί πιστά τα μέτρα, ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.
Σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη, ο κ. Τσαλικάκης επισήμανε ότι και στην περιοχή της Β. Ελλάδος αλλά και στην ευθύνη της 4ης ΥΠΕ έχουν αυξηθεί πολύ τα ραντεβού.
Ερωτηθείς σχετικά για τις διασωληνώσεις ασθενών εκτός ΜΕΘ, είπε πως είναι γεγονός ότι υπάρχουν και ότι στο ΑΧΕΠΑ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 16 τέτοιες περιπτώσεις.
Ωστόσο, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ ξεκαθάρισε ότι οι ασθενείς δεν είναι σε ένα διάδρομο αλλά τα εννιά περιστατικά από αυτά βρίσκονται σε ένα χώρο της Α’ Παθολογικής, ο οποίος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα με όλο τον εξοπλισμό, ακόμη δύο ασθενείς βρίσκονται σε άλλο χώρο που έχει σχεδιαστεί καταλλήλως και άλλοι νοσηλεύονται στην Καρδιολογική.
Αναφορικά με τις διασωληνώσεις που γίνονται στα ΤΕΠ, ανέφερε ότι πραγματοποιούνται προσωρινά μέχρι να μεταφερθεί ο ασθενής σε κλινική, ΜΕΘ ή όπου μπορεί να νοσηλευτεί, τονίζοντας ξανά ότι η κατάσταση είναι πιεστική.
Όσον αφορά τα μονοκλωνικά, ο κ. Τσαλικάκης σημείωσε ότι έχουν πάρει αρκετοί ασθενείς και στην Αλεξανδρούπολη και στο ΑΧΕΠΑ. «Οι γιατροί όλων των νοσοκομείων δηλώνουν τον ασθενή μέσα από το σύστημα και η χορήγηση γίνεται είτε στην Αλεξανδρούπολη για τα νοσοκομεία της Θράκης και στο ΑΧΕΠΑ για την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης».