Folli Follie: Στις 10 Ιανουαρίου 2022 ανοίγει η αυλαία της δίκης

Folli Follie: Στις 10 Ιανουαρίου 2022 ανοίγει η αυλαία της δίκης

Στο εδώλιο θα καθίσει ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης, η σύζυγος του Καίτη και άλλοι 10 κατηγορούμενοι

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ανοίξει η αυλαία της δίκης για την υπόθεση της Folli Follie.

Η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε για τις 10 Ιανουαρίου 2022 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο εδώλιο του οποίου θα καθίσει ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης, η σύζυγος του Καίτη και άλλοι 10 κατηγορούμενοι, στην πλειονότητα τους διευθυντικά στελέχη του Ομίλου.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση, με τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης ( συγκρότηση, διεύθυνση, ένταξη), της πλαστογραφίας ( και της ηθικής αυτουργίας), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας ( και της συνέργειας), κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενειθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ ,της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση ( και της συνέργειας) και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Ο φερόμενος ως βασικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση Δημήτρης Κουτσολιούτσος καλείται να δώσει εξηγήσεις και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η ζημία που φέρεται να προκλήθηκε από τις πράξεις των κατηγορουμένων εκτιμάται πως ανέρχεται στα 413.078.346,17 ευρώ.

Η κατηγορία αναφέρει ότι από το έτος 2006 ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος και ο γιος του, Τζώρτζης, που φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, στην οποία είχαν ενταχθεί οι συγκατηγορούμενοι τους ο καθένας εκ των οποίων είχε ξεχωριστό και διακριτό ρόλο. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να κατήρτιζαν πλαστά έγραφα τραπεζών ( statement), όπου αποτύπωναν, ψευδώς, σε πραγματικούς αριθμούς λογαριασμών, τεράστια χρηματικά ποσά.