Κορονοϊός: «Έκρηξη» των ραντεβού εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών μετά την ανακοίνωση Μητσοτάκη

Κορονοϊός: «Έκρηξη» των ραντεβού εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών μετά την ανακοίνωση Μητσοτάκη

Τριπλασιάστηκε ο αριθμός μέσα σε λίγες ώρες - Αντίθετος είναι ο Ηλίας Μόσιαλος για την ποινή των 100 ευρώ μηνιαίως σε όσους δεν το κάνουν

Παρά τις αντίθετες απόψεις της αντιπολίτευσης, φαίνεται ότι η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των 60 ετών κατά τους κορονοίού, έχει πιάσει τόπο. Προφανώς και το πρόστιμο των 100 ευρώ που μπαίνει μηνιαίως είναι ένας σημαντικός παράγοντας και πολλοί έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού, στα οποία υπάρχει... έκρηξη. Δεν είναι τυχαίο ότι μερικές ώρες μετά τριπλασιάστηκαν.

Με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τον ημερήσιο μέσο όρο των 10 τελευταίων ημερών τα ραντεβού, για χορήγηση της πρώτης δόσης σε πολίτες άνω των 60 ετών, που είχαν κλειστεί υπολογίζονται σε 2.600, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, έως τώρα, ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, καθώς έχουν ήδη κλειστεί 6.000 ραντεβού 1ης δόσης, από πολίτες άνω των 60 ετών.

Αντίθετος ο Μόσιαλος

Την αντίθεσή του με το νέο μέτρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 και την επιβολή προστίμου σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν εξέφρασε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, σημειώνοντας ότι θα προτιμούσε ένα θετικό μέτρο.

«Πρόκειται για ένα αντίστροφα προοδευτικό μέτρο δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, θα προτιμούσα να ήταν ένα θετικό μέτρο» είπε αρχικά ο καθηγητής, σε συνέντευξή του στον Ant1.

«Μετά τα κίνητρα που είχαν δοθεί στους νέους με το voucher, θα μπορούσε να δοθεί τον Ιούνιο – Ιούλιο ένα κίνητρο στους συνταξιούχους με τη μείωση της συμμετοχής τους για τα φάρμακα, η οποία είναι μεγάλη και δυσβάσταχτη, η σύνταξη είναι μικρή και όλοι παίρνουν φάρμακα» είπε ο κ. Μόσιαλος.

«Αδιέξοδο»

«Τώρα φτάσαμε σε αδιέξοδο, ένα μήνα πριν το τέλος της χρονιάς, με τα νοσοκομεία να πιέζονται, τη βόρεια Ελλάδα να μην αντέχει και τους γιατρούς να είναι στα όρια τους, τι θα κάνουν οι γιατροί σε ένα μήνα, αν έχουν να αποφασίσουν ανάμεσα σε ένα 70άρη που δεν έχει κάνει το εμβόλιο και έναν 45άρη που έχει κάνει το εμβόλιο και είναι ανοσοκατασταλμένος και δεν τον έχει πιάσει το εμβόλιο; Ποιος θα αποφασίσει ποιος θα μπει στη ΜΕΘ; Αυτά τα διλήμματα είναι πραγματικά» σημείωσε ο καθηγητής.

«Θα προτιμούσα να είχε γίνει κάτι άλλο, με διαφορετική εισαγωγή των μέτρων και θετικών κινήτρων τώρα όμως μπροστά στο αδιέξοδο και μπροστά στον κίνδυνο να κλείσεις την οικονομία,και να έχεις lockdown, μπροστά στο τι σημαίνει να έχεις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν» κατέληξε ο κ. Μόσιαλος.