«Ψευτογιατρός»: Σοκάρει η μαρτυρία της μητέρας ενός από τα θύματά του

«Ψευτογιατρός»: Σοκάρει η μαρτυρία της μητέρας ενός από τα θύματά του

«Ήθελε να ικανοποιήσει την εγκληματική του φύση»

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έδωσε σχετικά με την υπόθεση του «ψευτογιατρού» η μητέρα της 14χρονης Δέσποινας που έπασχε από όγκο στο κεφάλι και τελικά έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2017.

Η γυναίκα περιέγραψε με κάθε συγκλονιστική λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο παγιδεύτηκαν ακολουθώντας τις οδηγίες του κατηγορούμενου που τους σύστησε άλλη οικογένεια, η οποία επίσης έχασε το παιδί της.

«Δεν είχε σκοπό μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά και την ικανοποίηση της εγκληματικής του φύσης. Ήθελε να δει το παιδί μας να αργοπεθαίνει με βασανιστικό τρόπο κι εμάς να είμαστε έρμαια στα χέρια του», είπε η μητέρα στην συγκλονιστική της κατάθεση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Μόνο συγγνώμη μπορώ να του πω του παιδιού μου. Προσπαθούμε να σηκωθούμε στα πόδια μας γιατί έχουμε άλλο ένα παιδί. Δεν είχε σκοπό μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά και την ικανοποίηση της εγκληματικής του φύσης. Ήθελε να δει το παιδί μας να αργοπεθαίνει με βασανιστικό τρόπο κι εμάς να είμαστε έρμαια στα χέρια του. Ελπίζω κι εσείς να μην γίνετε έρμαια στα χέρια του. Κανένα κτήνος, κανένα τέρας δεν μπορεί να λεηλατεί τις τελευταίες στιγμές ενός παιδιού. Η αλήθεια είναι γραμμένη με το αίμα των παιδιών μας » είπε η μάρτυρας απευθυνόμενη στους δικαστές και σημείωσε πως το μόνο που της δίνει παρηγοριά είναι ότι η θυσία της κόρης της στάθηκε η αφορμή για να προστατευτούν άλλοι άνθρωποι και να μην πέσουν στα δίχτυα του “Dr. Kontos”.

«Αν θέλετε να την δείτε, νυφούλα πρέπει να τα κάνει όλα αυτά»

Η μάρτυρας εξήγησε πως ο κατηγορούμενος ήταν τόσο πειστικός που σταμάτησαν κάθε άλλη ενέργεια όταν στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016 τους είπε πως η θεραπεία ήταν έτοιμη και τους επισκέφθηκε στο σπίτι.

«Μου έκανε εντύπωση πως ένας τόσο μεγάλος γιατρός ερχόταν στο σπίτι, αλλά μας είπε ότι δεν ήθελε να τον δουν άλλοι γιατροί γιατί εκείνος επέλεγε 10 ασθενείς το χρόνο, κι εκείνοι θα ήθελαν τη θεραπεία για τους ασθενείς τους. Ήταν ένα πρόγραμμα πολύπλοκο.» περιέγραψε και συνέχισε λέγοντας «Το παιδί όλη την ημέρα έπρεπε να παίρνει φάρμακα και βιταμίνες. Έπρεπε το πρωί να παίρνει 13 βιταμίνες και άλλες 20 μέσα στην ημέρα. Το παιδί δυσκολευόταν να τα πάρει όλα αυτά. Δεν μπορούσε να τα καταπιεί. Τον έπαιρνα τηλέφωνο και του έλεγα να αναπροσαρμόσει την αγωγή. Μου είπε «αν θέλετε να την καμαρώνετε νυφούλα πρέπει να τα κάνει όλα αυτά». Όταν το παιδιά είχε ναυτίες και τάση για εμετό και τον έπαιρνα τηλέφωνο μου έλεγε ότι έβγαινε από το χειρουργείο».

Τα δείγματα ανάκαμψης τους γέμισαν αισιοδοξία

«Αρχές Σεπτεμβρίου το παιδί σηκώθηκε και μου είπε ότι θέλει να πάει στο δωμάτιο του να ακούσει μουσική. Ήταν χαρούμενο, ζωντανό. Μου λέει εκείνος, «ορίστε επιβεβαιώνεται η θεραπεία».». είπε συμπληρώνοντας πως στη συνέχεια τους έκλεισε ραντεβού για να κάνει η 14χρονη μαγνητική τομογραφία  και τους παρέπεμψε σε συγκεκριμένο γιατρό ο οποίος τους είπε ότι  ο κατηγορούμενος «είναι εξαιρετικός γιατρός» και έχει βοηθήσει τη μητέρα του. «Η εμπιστοσύνη μας εδραιώθηκε μόλις μάθαμε ότι και ένας γιατρός του εμπιστεύτηκε δικό του άνθρωπο» ανέφερε σημειώνοντας πως ο 48χρονος τους είπε πως ο όγκος υποχωρεί και σε ερώτηση της κόρης της σχετικά με το εάν θα γίνει καλά, εκείνος απάντησε: «Έχω την ευθύνη της ζωής σου. Αν συνεχίσεις να κανείς καλά τη θεραπεία την άνοιξη θα πηγαίνεις για μπάνιο με τις φίλες σου».

Ακόμη και όταν είδαν από τις εξετάσεις ότι ο όγκος μεγάλωσε εκείνος επέμενε ότι «ο όγκος διαλύεται και δεν είναι όπως το βλέπουμε».

Μάλιστα, η μάρτυρας περιέγραψε ότι ο «ψευτογιατρός» επικαλούμενος την κόρη της προσπαθούσε να πείσει και τον 16χρονο Θεοδόση, που επίσης έχει φύγει από τη ζωή, να ακολουθεί την «θεραπεία» του λέγοντας:  «Να παίρνεις τη θεραπεία γιατί η Δέσποινα πάει σφαίρα», του έλεγε.

«Υπολόγιζε ότι θα πεθάνει»

Η μάρτυρας κατέθεσε πως ο Dr Kontos,  έλαβε από την οικογένεια για τις ενέσεις και τα «ματζούνια» που χορηγούσε 19.500 ευρώ.

Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσε ο κατηγορούμενος ήταν ότι όταν πήραν στα χέρια τους το πόρισμα της μαγνητικής έγραφε «κανένα εύρημα», αλλά διαπίστωσαν πως της είχαν κάνει μαγνητική αγγειογραφία.

Τον Ιανουάριο του 2017 η μητέρα παρατήρησε αλλαγή στην ομιλία της κόρης της και όταν ενημέρωσε τον 48χρονο εκείνος της έλεγε: «Μη φοβού» εξακολουθώντας να επιμένει πως η κατάσταση της υγείας του παιδιού θα βελτιωθεί.

Όταν τον ρωτούσαν για την αύξηση του όγκου και τον ενημέρωναν ότι οι γιατροί από την Γερμανία έκαναν λόγο για υποτροπή εκείνος απαντούσε πως είναι άπειροι και δεν είναι ερευνητές. Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο σύζυγος της με άλλο γιατρό ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι όλα θα πάνε καλά.

«Έφτασε το τέρας να δίνει 4 lasix χάπια την ημέρα. Το χάπι είναι διουρητικό. Με έβαζε να μετράω πόσες φορές πάει τουαλέτα. Του έλεγα ότι το παιδί δεν περπατάει. Μου έλεγε «μη φοβού παρενέργειες είναι». Επέμενε ότι καταστρέψαμε τον όγκο» κατέθεσε η μάρτυρας και συμπλήρωσε: «Τον ψάχναμε να έρθει να τη δει και μας έλεγε ότι χειρουργεί στο εξωτερικό. Υπολόγιζε ότι θα πεθάνει. Σου λέει θα καθυστερήσω θα πεθάνει».

Όπως εξήγησε η μάρτυρας, το παιδί είχε φτάσει σε σημείο που δεν μπορούσε να περπατήσει. «Ήρθε με C130 στο Αγλαΐα Κυριακού σε τραγική κατάσταση. Βλέπει τη μαγνητική άλλος γιατρός και λέει «υπάρχει ένας τεράστιος όγκος». Του απάντησα ότι ο γιατρός μας λέει ότι εξαφανίστηκε ο όγκος. Μίλησαν μεταξύ τους και ο γιατρός του νοσοκομείου μας είπε στο τηλέφωνο «Σας παρακαλώ κύριε έχουμε άλλη άποψη». Εκεί καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Πίστευα ότι είναι γιατρός λέει ψέματα για μια δήθεν θεραπεία. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι καν γιατρός. Από εκείνη τη στιγμή σταματώ να τον πιστεύω, ενώ ο σύζυγος μου θεωρούσε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου δεν συνεργάζονταν με το γιατρό. Έπειτα από δυο ημέρες ο Κόντος παραδέχθηκε ότι υπήρχε ο όγκος» ανέφερε.

Ήταν η στιγμή που ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον κατηγορούμενο καθώς όπως εξήγησε η μάρτυρας  αποφάσισαν με το σύζυγο της να τον τιμωρήσουν. «Ήρθε από την Ιταλία λέγοντας ότι έχει σκευάσματα που του έδωσαν στο Βατικανό. Τα πέταξα στα σκουπίδια αλλά δεν αντέδρασα για να μην εξαφανιστεί. Προσπάθησε να μας πείσει να πάρουμε από εκεί το παιδί και να το πάμε άλλου και να μην ακούμε «τους αστέρες του Αγλαΐα Κυριακού». Εμείς φυσικά δεν ακολουθήσαμε τις συμβουλές του. Το παιδί πάλεψε μέχρι τον Μάιο. Πέρασε τρία σηπτικά σοκ. Εμείς είχαμε έρθει σε επαφή με δικηγόρο και μας είπε να τον κρατάμε σε επαφή» ανέφερε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ο 48χρονος λίγες ημέρες αργότερα είπε ότι χτύπησε στην Ιταλία και δεν μπορεί πλέον να χειρουργήσει.