Οι περιοχές με πολλές νοσηλείες λόγω χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης
Σε συνεχή άνοδο βρίσκονται οι δείκτες της πανδημίας με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας να γίνεται όλο και χειρότερη.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το δεύτερο 15νθήμερο του Νοεμβρίου θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, καθώς αναμένουν να εκδηλωθούν οι συνέπειες από τα 7.000 – 8.000 κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας, που θα αποτυπωθούν κυρίως στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Ήδη από την 1η Νοεμβρίου και μέχρι χθες 1.074 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό, αριθμός ίσος με τους νεκρούς που είχαν καταγραφεί όλο τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, χθες νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία 4.100 ασθενείς με κορονοϊό, από τους οποίους οι 920 σε ΜΕΘ, Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και θαλάμους αρνητικής πίεσης. Οι διασωληνωμένοι επίσης αυξήθηκαν στους 561.
Ποιες είναι οι «κόκκινες» περιοχές
Μετά τα νέα δεδομένα, άλλαξε και ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας, καθώς 28 πλέον περιφερειακές ενότητες βρίσκονται στο «κόκκινο».
Οι πέντε περιοχές που μπήκαν στο «κόκκινο» είναι:
- Θεσπρωτία
- Ρέθυμνο
- Άρτα
- Λακωνία
- Κόρινθος
Έτσι στην Πελοπόννησο παραμένει «πορτοκαλί» πλέον μόνο η Ηλεία και στην Ήπειρο η Πρέβεζα. Το Ρέθυμνο είναι η πρώτη περιοχή της Κρήτης που μπήκε στο κόκκινο.
Οι περιοχές της χώρας που παραμένουν σε «βαθύ κόκκινο» είναι οι εξής:
- Θεσσαλονίκη
- Αρκαδία
- Αγιον Ορος
- Αχαΐα
- Λάρισα
- Μαγνησία
- Κιλκίς
- Ημαθία
- Πιερία
- Εβρος
- Πέλλα
- Ξάνθη
- Δράμα
- Μεσσηνία
- Σέρρες
- Τρίκαλα
- Καβάλα
- Κοζάνη
- Καρδίτσα
- Χαλκιδική
- Ιωάννινα
- Φθιώτιδα
- Θάσος
- Λέσβος
Οι περιοχές με πολλές νοσηλείες λόγω χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης
Στο μικροσκόπιο των ειδικών βρίσκονται περιοχές που δίνουν σταθερά εκατοντάδες νέα κρούσματα κάθε μέρα και στις οποίες καταγράφεται χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.
Αυτές είναι:
- Δυτική Αττική
- Μεσσηνία
- Αχαΐα
- Έβρος