Κορονοϊός: Ανεκτέλεστο το «λουκέτο» σε υπότροπο club λόγω γραφειοκρατίας

Κορονοϊός: Ανεκτέλεστο το «λουκέτο» σε υπότροπο club λόγω γραφειοκρατίας

Κατάστημα που βρέθηκε να παραβιάζει τα μέτρα κατά του κορονοϊού για τρίτη φορά, λειτουργεί κανονικά και νόμιμα

Ένα club στο Γκάζι στο οποίο εντοπίστηκε το προπερασμένο Σάββατο για τρίτη φορά να παραβιάζονται τα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού και του επιβλήθηκε πρόστιμο και αναστολή της άδειας λειτουργίας για 60 ημέρες, λειτουργεί κανονικά λόγω... γραφειοκρατίας.

Όπως μετέδωσε το Mega, το εν λόγω κατάστημα για το οποίο οι Αρχές διατυμπάνιζαν, ότι του έβαλαν «λουκέτο» για 2 μήνες, το περασμένο Σάββατο ήταν κανονικά ανοικτό. Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, μιλώντας στο Mega για το θέμα, είπε ότι «το υπουργείο Ανάπτυξης και ειδικότερα η ΔΙΜΕΑ διερευνά τον βέλτιστο τρόπο, έτσι ώστε να είναι νομικά κατοχυρωμένη η επικοινωνία στοιχείων από την επωνυμία καταστημάτων, στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις».

Χωρίς να κατονομάσει το εν λόγω club στο Γκάζι, συνέχισε λέγοντας, ότι «σε κάθε περίπτωση, αν υπάρξει καταγγελία για επαναλειτουργία καταστήματος, χωρίς αυτό να είναι νόμιμο, δηλαδή να έχει παρασχεθεί προσωρινή δικαστική προστασία, τότε επιλαμβάνεται η Ελληνική Αστυνομία». Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Mega, το εν λόγω κατάστημα λειτουργεί νόμιμα, παρά το πρόστιμο και την αναστολή λειτουργίας.

Όπως είπε νομικός εκπρόσωπος της επιχείρησης στον τηλεοπτικό σταθμό, η απόφαση για την αναστολή της άδειας λειτουργία της για 60μ ημέρες δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί και μέχρι τότε μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του. Αλλά ακόμα και τότε, η απόφαση μπορεί να καταστεί ανεφάρμοστη, καθώς οι εκπρόσωποι των καταστημάτων προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη ζητώντας δικαστική προστασία και ισχυρίζονται, ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί σωστή καταμέτρηση, με αποτέλεσμα να αίρεται η απόφαση αναστολής λειτουργίας.