Απατεώνες του διαδικτύου άρπαξαν 700.000 ευρώ από επιχειρηματία στο Μεσολόγγι

Απατεώνες του διαδικτύου άρπαξαν 700.000 ευρώ από επιχειρηματία στο Μεσολόγγι

Υπέκλεψαν τα στοιχεία του email της και σήκωσαν τεράστιο ποσό από τραπεζικό της λογαριασμό

Θύμα απάτης έπεσε γνωστή επιχειρηματίας στο Μεσολόγγι, η οποία είδε να εξαφανίζονται από λογαριασμό της σε τράπεζα του εξωτερικού 750.000 ευρώ.

Πρόκειται για σύζυγο κορυφαίου θεσμικού παράγοντα της περιοχής, που αναπτύσσει σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα agriniopress.gr. Πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, αναφέρουν ότι άγνωστοι υπέκλεψαν στοιχεία του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου και δημιούργησαν ένα αντίγραφο της διεύθυνσης e-mail της.

Στη συνέχεια απέστειλαν στην τράπεζα που διατηρούσε λογαριασμό με «παχυλές» καταθέσεις αίτημα για μεταφορά αρχικώς 400.000 ευρώ σε έτερο λογαριασμό. Σε δεύτερο χρόνο, οι απατεώνες έστειλαν και δεύτερο e-mail αιτούμενοι αυτή τη φορά τη μεταφορά 300.000 ευρώ. Στην τρίτη του απόπειρα, όπου ζήτησαν να μεταφερθεί ποσό 360.000, έγινε αντιληπτό από την τράπεζα, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ήταν τότε που οι αρχές κινητοποιήθηκαν, με την γυναίκα να έχει ήδη χάσει ένα μεγάλο ποσό από τις καταθέσεις της και τη σχετική δικογραφία σε βάρος αγνώστων να έχει ήδη σχηματιστεί