Κορονοϊός: Στο τραπέζι μέτρα μετά το «μαύρο» ρεκόρ των 5.449 κρουσμάτων – Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό

Κορονοϊός: Στο τραπέζι μέτρα μετά το «μαύρο» ρεκόρ των 5.449 κρουσμάτων – Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό

Στο «κόκκινο» η ανησυχία για την έξαρση σε 14 περιφέρειες

Με το «μαύρο» ρεκόρ των 5.449 κρουσμάτων μπήκε ο Νοέμβριος, το οποίο ήδη εγκλωβίζει ασφυκτικά το ΕΣΥ, σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, όπου καταγράφεται χαμηλό το ποσοστό των εμβολιασμών.

Η πανδημία ήδη χτυπά «καμπανάκι» για πρώτη φορά ταυτόχρονα σε 14 περιφέρειες, με τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων κορονοϊού.

Νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα 2 Νοεμβρίου, προκειμένου να «κλειδώσουν» οι τελικές αποφάσεις ως προς τα μέτρα για την πανδημία του κορονοιού στην Ελλάδα.

Χθες πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις – στη μια συμμετείχε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας- και πλέον στο «τραπέζι» των λοιμωξιολόγων βρίσκονται νέοι περιορισμοί.

Οι παρεμβάσεις της πολιτείας, στις κόκκινες περιοχές, για τον περιορισμό της πανδημίας κινούνται σε τρεις άξονες :

  • αυξημένοι έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους αμιγείς χώρους με ενεργοποίηση ανάλογων κυρώσεων για τους παραβάτες
  • ενίσχυση, των νοσοκομείων, με ιατρικό προσωπικό, μέσω αναδιάταξης δυνάμεων
  • και θέσπιση κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική επιτροπή εισηγείται στις κόκκινες περιοχές:
    τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης να κλείνουν στη 1 τα ξημερώματα
  • απαγόρευση μουσικής στους μικτούς χώρους διασκέδασης
  • αύξηση των εργαστηριακών τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Την Τετάρτη αναμένεται να γίνει η καθιερωμένη σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών προκειμένου να ανακοινωθούν αποφάσεις, οι οποίες ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες ενδεχομένως να κλειδώσουν από σήμερα καθώς ο χρόνος τρέχει.