Κορονοϊός: Κλειστά τμήματα σε οκτώ σχολεία

Κορονοϊός: Κλειστά τμήματα σε οκτώ σχολεία

«Τα έξι στη Βόρεια Ελλάδα»

Συνολικά σε οκτώ σχολεία υπάρχουν τμήματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, εκ των οποίων τα έξι βρίσκονται στη βόρεια Ελλάδα με 13 νομούς στο «κόκκινο». Κανένα από αυτά δεν βρίσκεται στην Αττική.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, ένα νηπιαγωγείο στην Πτολεμαϊδα βρίσκεται σε καθολική αναστολή λειτουργίας εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ ακόμη 7 σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στην υπόλοιπη χώρα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τμημάτων, με βάση τον αλγόριθμο (50% +1 θετικά περιστατικά) του ΕΟΔΥ, που βάζει “λουκέτο” στα σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 6 από τα 8 σχολεία, βρίσκονται σε περιφερειακές ενότητες της βόρειας Ελλάδας και κανένα στην Αττική.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, σχολεία που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τμημάτων τους βρίσκονται στις εξής περιφερειακές ενότητες: Πτολεμαϊδας (καθολική αναστολή του σχολείου), Θεσσαλονίκης (κλειστά τμήματα σε δύο σχολεία), Κομοτηνής, Κοζάνης, Σερρών, Έβρου, Αχαϊας και Τρικάλων.