Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση ενός εκπαιδευμένου λυκόσκυλου, το οποίο είχε προκαλέσει την παρέμβαση της στρατιωτικής δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα, πριν από ενάμισι χρόνο ο 34χρονος επαγγελματίας οπλίτης και οδηγός του Ρόκι, όπως ονομάζεται το λυκόσκυλο, δεν τον άφησε να κυνηγήσει δύο εισβολείς σε χώρο στρατιωτικού αεροδρομίου.
Μια νέα υπόθεση Ντρέυφους με… τετράποδη διάσταση, αποφεύχθηκε για την ελληνική (στρατιωτική) δικαιοσύνη. Το αίσθημα δικαίου στο περιώνυμο φακελο του «ράθυμου Ρόκι» φαίνεται να αποκαταστάθηκε.
Με βάση την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία απασχόλησε για σημαντικό χρονικό διάστημα τη δικαιοσύνη, το επτάχρονο τετράποδο αντιμετώπιζε μικρό κινητικό πρόβλημα και ήταν αδύνατον να κυνηγήσει τους δύο ανεπιθύμητους εισβολείς.
Αφετηρία αυτής της πολύμηνης δικαστικής μάχης, την οποία ανέδειξε το Βήμα, ήταν η προσπάθεια εισβολής στις 2:00 τα ξημερώματα της 21ης Ιουνίου 2011, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας δύο αλλοδαπών κακοποιών που καταδιώκονταν από αστυνομικούς, ύστερα από προσπάθεια ελέγχου του κλεμμένου οχήματός τους.
Ο φρουρός του στρατοπέδου που είχε μαζί του τον Ρόκι, προσπάθησε να τους ακινητοποιήσει. Ωστόσο εκείνοι διέφυγαν. Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα προκειμένου να δοθεί απάντηση στο ερώτημα “γιατί ο οπλίτης δεν απελευθέρωσε τον Ρόκι να ορμήξει και ν' αρπάξει τους εισβολείς…”.
Σε απάντηση των όσων κατηγορήθηκε, ο 34χρονος οπλίτης ανέφερε ότι “ο σκύλος αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες σοβαρά προβλήματα υγείας, έπασχε από νόσο στα οστά του και ήταν νωχελικός”. Ωστόσο κάποιοι στρατιωτικοί διατύπωσαν αντίλογο για την “φυσική κατασταση του σκυλιού” και έτσι άρχισε η μεγάλη αντιδικία.
Το τελικό πόρισμα από ομάδα εμπειρογνωμόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “το λυκόσκυλο ακόμα κι αν δεν συγκρατείτο, δεν θα το κουνούσε ...ρούπι”.
Έτσι ο φάκελος της συγκεκριμένης υπόθεσης που απασχόλησε για μεγάλο χρονικό διάστημα τη στρατιωτική δικαιοσύνη, έκλεισε αισίως.