Πάτρα: Μπαίνει «λουκέτο» στο mega εμβολιαστικό κέντρο λόγω χαμηλής προσέλευσης

Πάτρα: Μπαίνει «λουκέτο» στο mega εμβολιαστικό κέντρο λόγω χαμηλής προσέλευσης

Τι αναφέρει το μήνυμα της πλατφόρμας προς τους ενδιαφερόμενους

«Λουκέτο» αναμένεται να μπει στις 30 Σεπτεμβρίου στο mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα, καθώς η προσέλευση πολιτών για εμβολιασμό είναι χαμηλή.

Αναλυτικότερα, προβληματισμός επικρατεί σε κυβέρνηση και επιστήμονες, για το γεγονός ότι σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, ο εμβολιασμός προχωρά με αργούς ρυθμούς, πιο αργούς σε σχέση με τον μέσο όρο. Ειδικά, μάλιστα, από τη στιγμή που, σύμφωνα με τα στοιχεία από το μητρώο ασθενών με κορονοϊό, περίπου 9 στους 10 νοσηλευόμενους με κορονοϊό είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. Η διστακτικότητα του πληθυσμού, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά κυρίως στις άνω των 60 ετών, να προχωρήσουν σε μαζικούς εμβολιασμούς για τη νόσο Covid-19, έχει οδηγήσει σε μικρό αριθμό εμβολιασμών το τελευταίο χρονικό διάστημα, από το οποίο όπως είναι φυσικό έχει επηρεαστεί και η Αχαΐα.

Όπως αναφέρει το gnomip.gr, λόγω της χαμηλής προσέλευσης κλείνει στις 30 Σεπτεμβρίου και το mega εμβολιαστικό κέντρο στο νότιο λιμάνι, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να παραταθεί η λειτουργία του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου κλείνονται τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς, το μήνυμα που λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι αναφέρει:

«Δεν βρέθηκε διαθέσιμο ραντεβού για την 1η δόση σε αυτό το κέντρο. Παρακαλώ επιλέξτε άλλο κέντρο».

Πρέπει να σημειωθεί ότι και οι στρατεύσιμοι που είχαν αποσπαστεί για τις ανάγκες λειτουργίας του, επιστρέφουν σταδιακά στις μονάδες που υπηρετούν, σύμφωνα με το τοπικό μέσο.