Φωτιά στην Εύβοια: Οι φλόγες πλησιάζουν την Ιστιαία – «Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις

Φωτιά στην Εύβοια: Οι φλόγες πλησιάζουν την Ιστιαία – «Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις

Στα 5 χλμ. το πύρινο μέτωπο από την πόλη - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Στο πύρινο μέτωπο που κινείται απειλητικά προς την Ιστιαία επικεντρώνουν τις προσπάθειες τους πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι  στην Εύβοια.

Οι φλόγες βρίσκονται σε απόσταση 5 χλμ. από την Ιστιαία, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού, Ιωάννη Κοντζιά. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ ενισχύονται τα εναέρια μέσα. Την ίδια ώρα, εθελοντές και κάτοικοι δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, κόβοντας δένδρα περιμετρικά της πόλης και αποψιλώνοντας το έδαφος από τα ξερά χόρτα με μηχανήματα.

Το πύρινο μέτωπο έχει πάρει και πάλι διαστάσεις από Γαλατσώνα προς Αβγαριά, αλλά και στο χωριό Γερακιού, ενώ πολύ ανησυχητικό είναι και το μέτωπο που απειλεί το χωριό Καματριάδες, ενώ η φωτιά ξέφυγε στην Ιστιαία. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ ο πυκνός καπνός δυσκολεύει το έργο των ενάεριων μέσων σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

Στα υπόλοιπα μέτωπα που κατακαίνε τις τελευταίες ημέρες τη βόρεια Εύβοια, προς το παρόν φαίνεται να έχουν πέσει σε ύφεση, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι είναι σε επιφυλακή, για την αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.