Φωτιά στην Εύβοια: Πύρινη «κόλαση» σε όλα τα μέτωπα – Διαδοχικές εκκενώσεις χωριών

Φωτιά στην Εύβοια: Πύρινη «κόλαση» σε όλα τα μέτωπα – Διαδοχικές εκκενώσεις χωριών

Κάτοικοι δίνουν μάχη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις - Σε επιφυλακή πλωτά μέσα για την απομάκρυνση πολιτών

Εφιαλτική παραμένει η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια, όπου τα πύρινα μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα τόσο προς τις ακτές του Ευβοϊκού, όσο και προς τις ακτές του Αιγαίου.

Ήδη έχει δοθεί εντολή για τα χωριά Βασιλικών, Ψαροπούλι, Παπάδες και Μηλιές, καθώς το βορινό μέτωπο της πυρκαγιάς μαίνεται ανεξέλεγκτο. Ταυτόχρονα, στο μέτωπο του Βουτά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και ο Δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς έδωσε εντολη για εκκένωση των οικισμών Γαλατσάδες και Καματριάδες. Επιπλέον, εκκενώθηκαν Μονοκαρυά και κάτω Μονοκαρυά. Στο Πευκί έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται πλωτά μέσα του λιμενικού και ιδιωτών, ώστε να απομακρύνουν κατοίκους σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Συγκλονιστικές μάχες δίνονται έξω από τα χωριά της βόρειας Εύβοιας, για να μην τυλιχτούν στις φλόγες. Σε Αγδίνες, Κρυονερίτη και Μηλιές οι κάτοικοι που έχουν παραμείνει στις εστίες τους, δίνουν μάχη για να κρατήσουν ζωντανά τα χωριά τους με τη συνδρομή και πυροσβεστών, όχι ωστόσο σε όλες τις περιπτώσεις, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα egnomi.gr, αφού οι εστίες είναι δεκάδες και ξεφυτρώνουν φλόγες κάθε στιγμή.

Οι άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης και μόλις πριν λίγη ώρα επανήλθαν τα εναέρια μέσα και αναμένεται να παραμείνουν μέχρι να πέσει ο ήλιος, αφού η πυρκαγιά της Εύβοιας είναι η μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Γιώργο Κελαϊδίτη, προς το παρόν δεν υπάρχει εντολή εκκένωσης της Ιστιαίας.

Πριν λίγες ώρες, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η Εύβοια έμεινε ξεκρέμαστη από εναέρια μέσα τις προηγούμενες κρίσιμες μέρες. Το σημαντικότερο είναι ότι είπε πως το μεσημέρι του Σαββάτου (ώρα 3:28) δεν πετούσε κανένα αεροπλάνο στο μέτωπο του Προκοπίου και προς τον Ευβοϊκό.