Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία: Καίγονται σπίτια – Εκκενώσεις οικισμών – Απειλείται η Αρχαία Ολυμπία

Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία: Καίγονται σπίτια – Εκκενώσεις οικισμών – Απειλείται η Αρχαία Ολυμπία

Στις φλόγες παραδόθηκαν κατοικίες σε Καυκανιά και Πελόπιο - Εκκενώσεις οικισμών - Δείτε εικόνες

Μάχη να σωθούν οικισμοί πέριξ της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά ακι η ίδια η εμβληματική πόλη της Ηλείας, δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από την Ηράκλεια έχει πάρει διαστάσεις.

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το Open σπίτια κάηκαν στον οικισμό Καυκανιά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει κατοικίες και στο Πελόπιο. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το patrisnews.gr, υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα στο Οινοποιείο Ολύμπια Γη στο Κοσκινά Αρχαίας Ολυμπίας από τη φωτιά.

Νωρίτερα με μηνύματα που εστάλησαν από το 112, κλήθηκαν όσοι βρίσκονται στους οικισμούς Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο να εκκενώσουν προς Πύργο μέσω Ε.Ο. Τρίπολης-Ολυμπίας, όσοι βρίσκονται στην Καυκανιά ή Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Λάλα και όσοι βρίσκονται στην Αρχαία Ολυμπία να κινηθούν προς Μουριά από Αρχαία Πίσα και Ε.Ο. Τρίπολης-Ολυμπίας.

Σύμφωνα μάντα με το patrisnews.gr, στο χωριό Πλάτανο έχει καταφτάσει η Πολιτική Προστασία του δήμου Ήλιδας, καθώς η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη. Σύσσωμη η Πολιτική Προστασία του δήμου Πύργου βρίσκεται στο Πελόπιο από την πρώτη στιγμή που οι φλόγες πλησίασαν το χωριό. Με τρείς υδροφόρες και ένα μηχάνημα JCB, οι δυνάμεις της στηρίζουν το έργο της πυρόσβεσης.

Εν τω μεταξύ, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης - Πύργου από το 124ο χιλιόμετρο έως το 130ο χιλιόμετρο.