«Δεν βλέπω να πηγαίνει καλά η ιστορία»
Την έντονη ανησυχία τους για την πορεία του κορονοϊού, αλλά και το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα με «άρωμα» lockdown όπως συνέβη στη Μύκονο, εκφράζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Πάρο και το Ρέθυμνο.
Πάρος: «Στο νησί υπάρχει έλλειψη ελέγχων, δεν υπάρχουν οι υποδομές, δεν υπάρχει προσωπικό, ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί»
«Ανησυχούμε αλλά εδώ τηρούνται τα μέτρα στο νησί. Υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη που υπάρχει συνωστισμός. Γενικότερα, όμως, όλοι τηρούν τα πρωτόκολλα. Εμείς είμαστε υπέρ των ελέγχων στα μέρη που συγκεντρώνεται ο κόσμος να διασκεδάσει. Στο νησί υπάρχει έλλειψη ελέγχων, δεν υπάρχουν οι υποδομές, δεν υπάρχει προσωπικό, ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί» επισημαίνει μιλώντας στο Mega η Σοφία Βακιρτζή η οποία είναι ξενοδόχος στην Πάρο.
Η ίδια εξήγησε ότι λύθηκε και το πρόβλημα με το ξενοδοχείο καραντίνας, αφού βρέθηκε ένα μεγάλο συγκρότημα στο νησί που δεν έχει ανοίξει φέτος, και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενηθούν πιθανά κρούσματα που θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα.
Ρέθυμνο: «Δεν βλέπω να πηγαίνει καλά η ιστορία»
Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας στην Κρήτη, εξέφρασε από την πλευρά του και ο πρόεδρος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ρεθύμνου, Ανδρέας Κλαψινός.
«Υπάρχει ένα επιδημιολογικό φορτίο αυξημένο, το ίδιο και την προηγούμενη εβδομάδα και δεν βλέπω να πηγαίνει καλά η ιστορία. Υπάρχει μια κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες για να εμβολιαστεί ο κόσμος, έχει αυξηθεί ο εμβολιασμός στο Ρέθυμνο, αλλά είναι χαμηλά ακόμα. Δεν είχε πειστεί ο κόσμος ότι πρέπει να εμβολιαστεί» είπε.
«Θα είναι καταστροφή το lockdown αυτή τη στιγμή. Πρέπει όλοι να προσέξουμε πολύ. Από την πλευρά μας ως εστίαση κάνουμε ό,τι μπορούμε, σε μεγάλο ποσοστό είμαστε εμβολιασμένοι και κάνουμε τα πάντα ώστε να είναι εμβολιασμένο και το προσωπικό μας. Και ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί, οι έλεγχοι είναι συνεχείς ειδικά το Σαββατοκύριακο που βγαίνει περισσότερο ο κόσμος», συνέχισε ο ίδιος.
«Το πρόβλημα είναι κυρίως στις νεαρές ηλικίες, που θεωρούσαν ότι είναι άτρωτοι. Τώρα που βλέπουν τη ζημιά που γίνεται στην πόλη μας αρχίζουν και εμβολιάζονται. Επίσης στην ενδοχώρα, μεγάλο ποσοστό κατοίκων των χωριών δεν έχει εμβολιαστεί», κατέληξε ο κ. Κλαψινός.