Κορονοϊός: Ανησυχία ειδικών για την εκρηκτική άνοδο στα κρούσματα – Ανεμβολίαστο το 99% όσων είναι σε σοβαρή κατάσταση

Κορονοϊός: Ανησυχία ειδικών για την εκρηκτική άνοδο στα κρούσματα – Ανεμβολίαστο το 99% όσων είναι σε σοβαρή κατάσταση

Οι επιστήμονες υποδεικνύουν ως τη μόνη λύση αναχαίτισης της πανδημίας τον εμβολιασμό

Σε κατάσταση συναγερμού λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού βρίσκονται οι ειδικοί στη χώρα, την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα εμφανίζεται στο 50% των νέων μολύνσεων.

Μάλιστα, οι επόμενες ημέρες αναμένονται δύσκολες, με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο για περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ertnews.gr, το αδιαχώρητο επικρατεί από το πρωί του Σαββάτου (17/07) στα σημεία όπου διενεργούνται rapid test.

Κορονοϊός: Αύξηση ιικού φορτίου σε Κρήτη, Βόλο, Λάρισα, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκο Θωμαϊδη έχουμε αύξηση του ιικού φορτίου σε Κρήτη, Βόλο, Λάρισα, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη.

Από σήμερα άλλωστε, ενισχύεται το testing σε έξι περιοχές της χώρας λόγω υψηλότατου επιδημιολογικού φορτίου. Συγκεκριμένα από σήμερα, στις περιφερειακές ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου καθώς και στους δήμους Ιητών, Θήρας και Πάρου οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα, μια φορά με τη μέθοδο του self test και μια με αυτή του rapid. Με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Σύμφωνα με τον ερευνητή του Εθνικού Ινστιτούτου ΗΠΑ Γιώργο Παυλάκη η μετάλλαξη Δέλτα έχει ανατρέψει όλα τα προγνωστικά, γιατί ήταν πιο μεταδοτική.

Οι επιστήμονες υποδεικνύουν ως τη μόνη λύση αναχαίτισης της πανδημίας τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου οι ανεμβολίαστοι είναι αυτήν τη στιγμή οι ευάλωτοι, αυτούς χρησιμοποιεί για να κάνει την καταστροφή του, που θα επηρεάσει και τους εμβολιασμένους.

Μάλιστα οι ειδικοί συστήνουν τον εμβολιασμό τόσο στις εγκύους που έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο τρίμηνο της κύησης, όσο και στις θηλάζουσες μητέρες.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Θεόδωρο Βασιλακόπουλο το 99% όσων είναι σε σοβαρή κατάσταση– είτε σε ΜΕΘ είτε εκτός, με χορήγηση οξυγόνου- είναι όλοι ανεμβολιαστοι.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες τέσσερις ημέρες οι εισαγωγές ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι σταθερά πάνω από 100, χωρίς έως τώρα να πιέζεται το ΕΣΥ.