Πυροσβέστης κατέληξε περιμένοντας το ασθενοφόρο στη Χίο

Πυροσβέστης κατέληξε περιμένοντας το ασθενοφόρο στη Χίο

Ο 43χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε, ωστόσο η βοήθεια άργησε να φθάσει

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 43χρονος πυροσβέστης και πατέρας δύο παιδιών, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στην Αμανή Χίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα politischios.gr, ο άτυχος αρχιπυροσβέστης βρίσκονταν σε υπηρεσία στην περιοχή της Κατάβασης στην Αμανή, η οποία κατακάηκε τις προηγούμενες ημέρες από το πύρινο μέτωπο. Ξαφνικά ο 43χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία και σωριάστηκε στο έδαφος. Παρότι η γιατρός της περιοχής έσπευσε σχεδόν άμεσα στο σημείο, ο άτυχος άνδρας κατέληξε ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου στο πολυδύναμο Ιατρείο της Βολισσού, καθώς έπρεπε να περιμένει ασθενοφόρο από τη Χίο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο ένας και μοναδικός εθελοντής οδηγός του ασθενοφόρου της Βολισσού, που έχει σώσει πολλές ζωές στο παρελθόν, βρίσκονταν στα Καρδάμυλα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς να οδηγήσει το όχημα. Έτσι, ξεκίνησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την πόλη της Χίου, όμως ο χρόνος που χάθηκε μέχρι να πάει το ασθενοφόρο και να επιστρέψει στο νοσοκομείο της Χίου, ήταν πολύτιμος και αποδείχθηκε μοιραίος.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο στον άτυχο αρχιπυροσβέστη.