Τι λένε οι ειδικοί για τους πολίτες που νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία - Δεν αποκλείεται να υπάρξουν τοπικές καραντίνες σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται πολλά κρούσματα
Μεγάλη συζήτηση γίνεται για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνησης και τον διαχωρισμό που γίνεται ανάμεσα στους εμβολιασμούς και μη για τον κορονοϊό. Το σίγουρο είναι ότι ο κλοιός σφίγγει για τους ανεμβολίαστους πολίτες, με το Μέγαρο Μαξίμου να στοχεύει στην ανάκαμψη του εμβολιαστικού προγράμματος και να βάζει... μπλόκο κινήσεων σε όσους αρνούνται να το πράξουν.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να λάβει επιπλέον περιοριστικά μέτρα το επόμενο χρονικό διάστημα για τους ανεμβολίαστους πολίτες, τα οποία θα κινούνται σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας αλλά και της επαγγελματικής ζωής, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Αυτό που σημειώνεται σε κάθε τόνο είναι ότι καθολικό lockdown στη χώρα δε θα υπάρξει, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν τοπικές καραντίνες σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται πολλά κρούσματα και μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων.
Λουκίδης: Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό είναι ανεμβολίαστοι
Βεβαίως, η άποψη των ιθυνόντων της κυβέρνησης πηγάζει από τις εισηγήσεις των ειδικών για να μην υπάρξει ένα νέο κύμα πανδημίας του κορονοϊού. Ανεμβολίαστοι είναι οι πολίτες που νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης.
«Δεν μπορεί όλοι οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο να έχουμε την ίδια παρατήρηση, δεν μπορεί να είμαστε όλοι μέρος μιας συνωμοσίας» τόνισε.
Ερωτώμενος για το εάν βλέπει τέταρτο κύμα της πανδημίας προ των πυλών ο καθηγητής ανέφερε πως θέλει να βγάλει από το μυαλό του αυτό το σενάριο.
«Δεν θα ήθελα να ξαναζήσουμε τις ίδιες σκηνές» υπογράμμισε αλλά παραδέχτηκε πως ενδεχομένως βιώσουμε την ίδια κατάσταση αλλά σε μικρότερο μέγεθος και με άλλες ηλικίες.
Ανέφερε μάλιστα πως το να μην περάσουμε τα ίδια, είναι στο χέρι μας και περισσότερο, σε ένα τσίμπημα, απευθύνοντας με αυτό τον τρόπο μια έκκληση στους πολίτες προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους.
Όσον αφορά το γεγονός πως τα μικρότερα παιδιά δεν εμβολιάζονται ακόμη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η επιστημονική κοινότητα παρατηρεί πως η μετάλλαξη Δέλτα διασπείρεται πιο εύκολα σε παιδιά, ο κος Λουκίδης, δήλωσε πως η ιατρική βιβλιογραφία όσον αφορά τον εμβολιασμό παιδιών είναι ακόμη ιδιαιτέρως περιορισμένη και για αυτό εξέφρασε την εκτίμηση πως πρέπει να εμβολιαστεί πρώτα όλο το εκπαιδευτικό και παρεκπαιδευτικό σύστημα.