Ο σεφ και επιχειρηματίας της εστίασης για τα νέα μέτρα στη λειτουργία του κλάδου
Πιο ξεκάθαρες λύσεις από την κυβέρνηση και όχι να μετατρέπονται οι εστιάτορες σε ελεγκτές εμβολιασμένων και μη στα καταστήματά τους ζήτησε ο καταξιωμένος σεφ και επιχειρηματίας της εστίασης Λευτέρης Λαζάρου μιλώντας στην ΕΡΤ.
Όπως είπε «είναι πολύ δύσκολο για μένα να διαχειριστώ ως εστιάτορας αυτή την κρίση. Δεν μπορεί ο εστιάτορας να γίνει ελεγκτικός μηχανισμός. Θα ήθελα να είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα από την κυβέρνηση, για να πειστεί ο κόσμος να εμβολιασθεί».
Σχολιάζοντας τους προβληματισμούς που έχουν προκύψει σε όλους όσοι ασχολούνται με τον κλάδο της εστίασης, ιδίως μετά την χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό, τόνισε: «Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να κρατήσουμε καθαρά τα μαγαζιά με μηχανήματα. Να μην μπούμε σε αυτή την σύγκρουση και την προστριβή με τους πελάτες».
Συνέχισε δε τον προβληματισμό του, αναφέροντας: «Φανταστείτε 30 άτομα να έρχονται στο εστιατόριο, οι 10 να μην είναι εμβολιασμένοι και να συναντηθούν στην πόρτα του μαγαζιού και ν’ αρχίσει μια διένεξη μεταξύ τους. Δεν μπορούν να γίνουν αυτά στην είσοδο ενός μαγαζιού. Και εντάξει, εάν αυτό γίνει στο εστιατόριο τι θα γίνει αλλού;». «Στα τρένα και λεωφορεία θα ζητάμε πιστοποιητικό εμβολιασμού για να επιβιβασθούν οι επιβάτες;», αναρωτήθηκε ο κ. Λαζάρου.