Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε θα καταργηθεί – Τα επόμενα βήματα άρσης του lockdown

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε θα καταργηθεί – Τα επόμενα βήματα άρσης του lockdown

Ποιοι δικαιούνται self test από Δευτέρα

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία πλέον ξεκινά μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, παρότι έχουν καταργηθεί σειρά οι περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα, από τις 00:30 το βράδυ, και μέχρι τις 5 το πρωί, η μετακίνηση επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και ατομικής κίνησης με κατοικίδιο.

Μιλώντας για το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε (ΑΝΤ1) ότι από τις αρχές Ιουνίου μπορεί να εξεταστεί παράταση της καταληκτικής ώρας από τις 00:30 που είναι σήμερα αλλά και ότι - καλώς εχόντων των πραγμάτων - μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχει κατάργηση αυτού του μέτρου.

Επίσης, από τη Δευτέρα 24 Μαΐου, ρολά σηκώνουν τα ΟΠΑΠ PLAY, ενώ στις 28 Μαΐου επιστρέφουν τα θεάματα και οι συναυλίες σε υπαίθριο χώρο με πληρότητα 50%.

Επίσης, στις 31 Μαΐου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια για όλους.

Ποιοι δικαιούνται self test από Δευτέρα

Την ίδια ώρα, από Δευτέρα 24 Μαΐου και έως Σάββατο 29 Μαΐου η διάθεση των self tests μέσω των φαρμακείων επεκτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση, με δικαίωμα για 2 τεμάχια, 1 για την εβδομάδα από 24 Μαΐου και 1 για την επόμενη, από 31 Μαΐου.

Η διάθεση των self-test συνοδεύεται από την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της Εργάνη.